27 / 04 / 2024

Çin aracılığı ile 1,4 milyon sosyal medya gönderisi silindi! İşte nedeni

Çin aracılığı ile 1,4 milyon sosyal medya gönderisi silindi! İşte nedeni

Çin'in siber uzay düzenleyicisi, diğer "belirgin sorunların" yanı sıra yanlış bilgilendirme, yasadışı vurgunculuk ve devlet görevlilerinin kimliğine bürünme iddialarına yönelik iki aylık bir soruşturmanın ardından 1,4 milyon sosyal medya gönderisinin silindiğini söyledi.



Çin Siber Uzay İdaresi (CAC) Cuma günü yaptığı açıklamada, daha geniş bir "düzeltme" kampanyasının parçası olarak 10 Mart ile 22 Mayıs arasında 67.000 sosyal medya hesabını kapattığını ve yüzbinlerce gönderiyi sildiğini söyledi.

Çin, 2021'den bu yana siber alanını "temizlemek" ve yetkililerin kontrol etmesini kolaylaştırmak amacıyla milyarlarca sosyal medya hesabını hedef aldı.

En son baskı, WeChat, Douyin ve Weibo gibi popüler Çin sosyal medya uygulamalarındaki "self media" kategorisine giren hesapları hedef aldı.

Çin aracılığı ile 1,4 milyon sosyal medya gönderisi silindi! İşte nedeni

Pekin sık sık vatandaşları tutuklar ve Komünist Parti, hükümet veya ordu hakkında hassas veya eleştirel olduğu düşünülen gerçek bilgileri, özellikle de bu tür bilgiler internette yayıldığında, yayınladığı veya paylaştığı için sansür uygular.

CAC'ye göre kalıcı olarak kapatılan 67.000 hesaptan yaklaşık 8.000'i "sahte haberler, söylentiler ve zararlı bilgiler yaymak" nedeniyle kapatıldı.

Çin aracılığı ile 1,4 milyon sosyal medya gönderisini silindi! İşte nedeni


Geri Dön