25 / 04 / 2024

Çin yuanı 2008’den bu yana en düşük seviyeyi gördü

Çin yuanı 2008’den bu yana en düşük seviyeyi gördü

ABD Merkez Bankasının (Fed) son yaptığı faiz artırımı kararının ardından Çin yuanının dolar karşısında değeri, 2008 küresel finansal krizden bu yana en kötü seviyeye indi. Dolar/yuan dengesi kapanışta 7,2458'den işlem gördü.



Kapanışta 7,2458'den işlem gören dolar/yuan dengesi, Ocak 2008'den bu yana kötü seviyeyi gördü.

Dolar/yuan dengesi, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası Fed'in agresif faiz artırımlarına devam edeceği beklentisi sebebiyle 16 Eylül'de psikolojik eşik olarak ön görülen 7 seviyesini ilk kez aşmıştı.

Fed'in 21 Eylül'deki son faiz artırımının ardından Çin yuanı, son bir haftada yüzde 3 değer kaybı yaşadı.

Çin para birimi, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın faiz artırımlarına başladığı mart ayından bu yana dolar karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Mart ayı başında 6,3 seviyesinde olan dolar/yuan dengesindeki yükseliş hareketinin, ağustos ayından bu yana ise ivme kazanması dikkat çekiyor.

Çin para birimi Yuanın dolar karşısındaki değer kaybının, korona virüs salgınlarının ardından ekonomik toparlanma yönelimini sürdürmekte zorlanan Çin ekonomisini gelecek aylarda olumsuz etkileyebileceği öngörülüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön