25 / 04 / 2024

yuan

yuan

ABD Merkez Bankasının (Fed) son yaptığı faiz artırımı kararının ardından Çin yuanının dolar karşısında değeri, 2008 küresel finansal krizden bu yana en kötü seviyeye indi. Dolar/yuan dengesi kapanışta 7,2458'den işlem gördü.

"Dolar hala en güvenli liman"

Dev kuruluşların döviz analistleri son 20 yılın zirvesinde olan dolar endeksinin önümüzdeki 3 ayda da yine zirvede kalacağını ve resesyon karşısında en güvenli liman olmaya devam edeceğini söyledi.

Dolarda şok gelişme! O para birimi dolar karşısında 16 yılın ardından en düşük seviyesinde!

Çin’in iç piyasasında kullanılan Yuan ülke ekonomisinin görünümüne  yönelik endişelerin etkisi ile ABD doları karşısında son 16 yılın en düşük seviyesini gördü.  

Çin'de kredi kullanımı azaldı: Konut krizi derinleşiyor! Dünya devinde neler oluyor?

Çin ekonomisi, emlak piyasasındaki yeni stres ve büyüme görünümünü tehdit eden deflasyon ile birlikte çok az toparlanma işareti gösteriyor. Ekonomistlerin 780 milyar yuan olarak beklediği kredi kullanımı temmuz ayında 345.9 milyar yuan olarak açıklandı.

Çinli emlak devi Evergrande, 2 senede 81 milyar dolardan fazla zarar etti! 

Çinli emlak şirketi Evergrande, 2021 ve 2022 yılları için sırasıyla 476 milyar yuan ve 106 milyar yuan (66,4 milyar dolar ve 14,8 milyar dolar) zarar ettiğini duyurdu. İşte son gelişmeler...

'Doların sonu geliyor'

Kriz kahini ekonomistten ABD'nin para birimi doların tahtının sarsıldığı açıklaması geldi. Roubini'ye göre Çin para birim yuan doların tahtını sallıyor.

Çin'de gayrimenkul şirketlerine en az 220 milyar yuan kredi verilecek!

Çin'in büyük kamu bankalarının gayrimenkul geliştirme şirketlerine en az 220 milyar yuan yeni kredi vereceği açıklandı.

Çin'den flaş dolar hamlesi! Kamu bankaları dolar sattı

Çin'de kongre sonrasında para birimi yuan değer kaybederken kamu bankalarının dolar satarak kura müdahale ettiğini açıkladı.

Yuan güçlü dolar karşısında 4 yılın en düşük seviyesine geriledi

Çin Merkez Bankası`nın bu sabah yuanın günlük hareket bandı için orta noktayı belirlemedikten sonra Çin yuanı, ABD doları karşısında 4 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Çin'deki gerginlik yuanı vurdu! Yuan değer kaybediyor

Çin'in yeni yönetiminde Başkan Şi Cingping'e yakın isimlerin kilit görevlere gelmesinden sonra piyasalarda endişeler oluştu. Yuan dolar karşısında değer kaybederken Çin borsaları da düşmeye başladı.

Piyasalar sallanıyor dolar karşısında 14 yılın dibini gördü

Onshore yuan Çin'de yeni korona karantinaların yaşanmasının endişelere neden olması ve de yetkililerinden gelen faizlerin artacağına dair açıklamaların ardından doları güçlendirmesi ile dolar karşısında 14 yılın en düşük seviyesini gördü.

Çin yuanı 2008’den bu yana en düşük seviyeyi gördü

ABD Merkez Bankasının (Fed) son yaptığı faiz artırımı kararının ardından Çin yuanının dolar karşısında değeri, 2008 küresel finansal krizden bu yana en kötü seviyeye indi. Dolar/yuan dengesi kapanışta 7,2458'den işlem gördü.

Dolar piyasaları salladı! Euro, sterlin, yuan tek tek döküldü

Dolar/TL'de de dün gece 18,76 ile yeni zirvenin görülmesi ile euro, sterlin ve euro tek tek dkülmeye başladı. Dolar piyasaları sallamay devam ediyor.

Euro, Sterlin, Japon Yeni, Çin Yuanı, Türk Lirası... Dolar resmen meydan okuyor

Dolar endeksi 20 yıl aradan sonra zirveye yükselirken gelişmiş ülkelerin para birimlerine karşı hızlıca yükseldi. Euro, Sterlin, Japon Yeni, Çin Yuanı, Türk Lirası'na dolar resmen meydan okuyor...

Rusya, Türk Lirası’na sıcak bakıyor, petrol ve doğal gaz gelirleriyle TL mi alacak?

Rusya Merkez Bankası, Ulusal Refah Fonundaki ilave gelirlerle ABD doları ve avro ile alım satım yaptırımları nedeniyle yapamadığı işlemler için TL’yi devreye sokmayı düşünüyor. Banka, rezervlerde değerlendirmek için Türk Lirası, yuan ve rupi satın almaya yönelik değerlendirme yaptıklarını açıkladı.

yuan Haberi

yuan

Kapanışta 7,2458'den işlem gören dolar/yuan dengesi, Ocak 2008'den bu yana kötü seviyeyi gördü.

Dolar/yuan dengesi, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası Fed'in agresif faiz artırımlarına devam edeceği beklentisi sebebiyle 16 Eylül'de psikolojik eşik olarak ön görülen 7 seviyesini ilk kez aşmıştı.

Fed'in 21 Eylül'deki son faiz artırımının ardından Çin yuanı, son bir haftada yüzde 3 değer kaybı yaşadı.

Çin para birimi, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın faiz artırımlarına başladığı mart ayından bu yana dolar karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Mart ayı başında 6,3 seviyesinde olan dolar/yuan dengesindeki yükseliş hareketinin, ağustos ayından bu yana ise ivme kazanması dikkat çekiyor.

Çin para birimi Yuanın dolar karşısındaki değer kaybının, korona virüs salgınlarının ardından ekonomik toparlanma yönelimini sürdürmekte zorlanan Çin ekonomisini gelecek aylarda olumsuz etkileyebileceği öngörülüyor.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin’de yönetimin...