28 / 03 / 2024

"Dolar hala en güvenli liman"


Dev kuruluşların döviz analistleri son 20 yılın zirvesinde olan dolar endeksinin önümüzdeki 3 ayda da yine zirvede kalacağını ve resesyon karşısında en güvenli liman olmaya devam edeceğini söyledi.



Citigroup ve Canadian Imperial Bank of Commerce (CIBC) stratejistleri yaptıkları açıklamalarla, küresel piyasalarda son dönemde yaşanan çalkantı ortamında en güvenli limanın dolar olduğunu belirtti.

Citigroup'tan yapılan açıklamada, küresel hisse senedi piyasalarından bu yıl 23 trilyon doların silindiği bir ortamda riskli varlıklarla ters yönde hareket eden doların, bu yılın kalanı için en iyi yatırım tercihi olacağı belirtildi.

Canadian Imperial Bank of Commerce ise dolardaki yükselişin devam edeceği tahminini yaptı. Brown Brothers Harriman ise küresel çapta yaşanan çalkantının ABD doları lehinde olduğuna dikkat çekti.

Citi Stratejistleri Jamie Fahy ve Adam Pickett paylaştıkları notta küresel fırtına da saklanacak tek yerin dolar olduğunu, enflasyonu düşürme çabalarının derin resesyona neden olabileceğini belirterek, Fed'in politikası değişmeden kurumsal karlılıkların ve hisse senetlerinde düşüşün devam edeceği uyarısında bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön