27 / 04 / 2024

En güvenli liman olan altın yükseliyor! Son bir haftanın zirvesinde!

En güvenli liman olan altın yükseliyor! Son bir haftanın zirvesinde!

Milyonların yakıdan takip ettiği altın fiyatları, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin etkisi ile yukarı yönlü hareket etti. En güvenli liman olan altın fiyatları, Putin-Macron görüşmesinden sonra son bir haftanın zirvesine yükseldi.



Altın fiyatları, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin artmasıyla yükseldi. Güvenli liman olarak öne çıkan altın fiyatları, Putin-Macron görüşmesinin ardından geçtiğimiz haftanın zirvesine yükseldi. İç piyasada ise dolar/TL'nin 13.60 bandında işlem görmesi nedeni ile gram altın fiyatları 800 liraya yaklaştı.

Altın spot piyasada jeopolitik gelişmeleri ve merkez bankalarını takip ederken, iç piyasada dolar/TL bazında fiyatlamaya yön verdi. ABD Başkanı Joe Biden'ın, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda Kuzey Akım 2 Boru Hattı ile ilgili sürecin sona ereceğini açıklaması, jeopolitik risklerin artacağı endişesi ile altın fiyatlarını yükseltti.

Peki, Ukrayna geriliminden spot altın nasıl etkilendi? Altının spot piyasadaki ons fiyatı kaç oldu?
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön