23 / 04 / 2024

Kürşat Ayhan: İnşaat sektörü en güvenli liman!

Kürşat Ayhan: İnşaat sektörü en güvenli liman!

Aymor Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan, "Ekonomide risklerin arttığı Eylül'de konut satışlarında yaşanan rekor artış, inşaat sektörünün en güvenli liman olduğunun göstergesidir" dedi.



Aymor Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan, TÜİK tarafından haftabaşı açıklanan konut satış rakamlarını değerlendirdi. Konut satışlarındaki artışın sevindirici olduğunu ifade eden Ayhan, yüzde 28,8'lik rekor artışın, inşaat sektörünün "güvenli liman" olduğunun göstergesi olarak değerlendirdi.


Ankara Mebuskent projesini hayata geçirlen Kürşat Ayhan, dövizdeki dalgalanmaya, ekonomide artan risklere rağmen Eylül ayında konut satışlarında yaşanan rekor artışın iyiye işaret ettiğini söyledi. Ayhan, "Oynak kurlara rağmen, artan risklere rağmen inşaat sektörünün güvenli liman olduğu görüldü. Satışlarda rekor artış yaşandı" dedi. 


Konut satışlarını değerlendiren Ayhan, "Türkiye genelinde konut satışları Eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28,8 artarak 140 bin 298 adede ulaşmıştır. Bu bir rekordur. Dövizde yükselişin sürdüğü, ülkede risklerin arttığı bir ayda konut satışlarında kırılan bu rekor, inşaat sektörünün en güvenli liman olarak görüldüğünün işaretidir. Böyle dönemlerde ve her zaman vatandaşımız doğru bir tercihle en güvenli yatırım olarak konutu, gayrimenkulü görmektedir. İstanbul 23 bin 471 adetle yine en fazla konutun satıldığı il oldu.  Ankara  piyasası da canlılığını koruyor ve 13 bin 945 adetle ile satışlarda ikinci sırada yer aldı. İnşaat sektörü ülkemiz ekonomisinin lokomotifi olmaya devam ediyor. İnşaatta yatırımlar ve satışlar devam ettikçe, ekonomimizin çarkları dönecektir" şeklinde ifadelerde bulundu. 


Mebuskent projesinde yaşam başladı

652 daire ile 322 villadan meydana gelen Mebuskent projesinde yaşam başladı. 10 blok olarak yükselen proje 388 bin metrekare alan üzerinde yükselyor. Projenin yüzde 87'si yeşil alan olarak tasarlandı.


Mebuskent projesinde şu imkanlar sunuluyor; 2 bin metrekarelik bir spor kompleksi, sauna-Spa hizmeti ve Türk hamamı, botanik parkı, 13.650 metrekarelik golf sahası bulunuyor. Ayrıca yüzme havuzu, yürüyüş ve bisiklet yolları, açık hava dinlenme alanları, otopark ve güvenlik hizmetleri.

 

 

http://www.mebuskent.com/

 

 


Geri Dön