28 / 03 / 2024

Çin’in pazar kaybı Türk ev tekstiline yarayacak!

Çin’in pazar kaybı Türk ev tekstiline yarayacak!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİ- AD) Başkanı Ali Sami Aydın, Trump ile birlikte Çin'in ABD pazarında güç kaybedeceğini, oluşacak açığın Türk ev tekstili sektörüne yarayacağını söyledi.



Yeni dönemde Türk ev tekstili sektörünün pazardaki payının genişleyeceğini ve ihracatın artacağını belirten TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın, şunları kaydetti:


"ABD Başkanı seçilen Donald Trump, Amerikan sanayisini tekrar büyük hale getirmek ve her Amerikalı'ya iyi bir maaş ve iyi bir iş sağlamaktaki kararlılığını göstermek amacıyla Ulusal Ticaret Komisyonu'nu kurdu. Kurulan komisyon, yerli üretimin desteklenmesi ve orta sınıfın yeniden güçlendirilmesi için çalışacak. Komisyona Çin karşıtlığı ile bilinen Prof. Navarro liderlik edecek."


Avrupa'nın en büyüğüyüz

Çin Halk Cumhuriyeti'nin ihracatının yüzde 90'ının ABD ile gerçekleştirildiği belirten Aydın "Komisyonun uygulayacağını belirttiği programı ile Çin, güç kaybedecek ve pazarda açık oluşacaktır. ABD pazarında oluşacak bu açığın Türk ev tekstili sektörünün pazar payını genişleteceğini ve ihracatını artıracağını düşünüyoruz. Avrupa'nın en büyük ev tekstili tedarikçisi Türkiye Uzakdoğulu firmaların ürün kalitesini beğenmeyen gelişmiş ülkeler tarafından tercih edilecektir." Türk ev tekstili sektörünün dünya genelinde pazar payını artıracağını vurgulayan Aydın, "Türk ev tekstili sektörünün yıllık toplam ihracatı 2.776.590.611 dolar iken, ABD'ye olan ihracatı 272.452.160 dolar" dedi.


Yeni Asır



Geri Dön