25 / 04 / 2024

Çinli muhtar köydeki herkese ev veriyor!

Çinli muhtar köydeki herkese ev veriyor!

Çin'in en zengin köyü olan Huaxi Köyü'nün muhtarı burada yaşayan herkese ev ve araba veriyor. Fakat bu ev hediyesi için bir takım şartlar bulunuyor. 



Çin'in bir numaralı köyü olarak tanınan Ciangsu eyaletinde bulunan Huaxi köyü, Çin'in en zengin köyü olarak biliniyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; 1500 civarındaki nüfusu ve ciddi geliri olan 400'den hanenin olduğu köyde neredeyse her aile lüks villalarda yaşamını sürdürüyor. Huaxi Köyü'nde halihazırda çok katlı birçok bina bulunurken, aynı zamanda dünyaca ünlü birçok anıt ve binanın da benzerlerine sahip.

Çinli muhtar köydeki herkese ev veriyor!

Ülkenin kuzeyindeki Çin Seddi'nin bir kopyasından, Pekin'deki Yasak Şehre, New York'taki Özgürlük Anıtı'ndan Sydney'deki Opera Binası ve Paris'teki Arc de Triomphe bunlardan sadece birkaçı. Köyün ağır sanayiden, tekstil ve turizme kadar birçok gelir kalemi bulunurken, mal varlıklarından elde edilen kazanç fazlası köylüye paylaştırılıyor.


İki sene önce köyün fazla gelir elde etmesinden ötürü, her aileye bir araba hediye edildi. Huaxi aslında genel olarak bir köyden daha çok bir imece gibi çalışıyor ve köylüler de bu kuruluşun hissedarları. Köyün temel gelir kaynakları ağır sanayi, demir çelik ve tekstil olarak biliniyor, ancak her geçen gün artan zenginliğiyle kendisine yeni kazanç kapıları açıyor.


Günümüzde köyde, ücretsiz sağlık ve eğitim hizmetlerinin, lüks villaların ve araçların ve hatta bankada 250 bin dolar paranın keyfini süren birçok hane bulunuyor. 

Köyde yaşayanlar sıkı kurallara uymak zorunda, kumar ve uyuşturucu kati suretle yasak, köyde bar, kulüp, disko, internet kafe, karaoke bar, vb. yerler yok. Huaxi’den ayrılmak isteyen yanında hiç bir şey götüremiyor. 

Zengin biri olunsa dahi sahip olunan kişisel malların yanında götürülmesine izin verilmiyor. Yaşamını köyde sürdürenler ve hizmetlerinden istifade etmek isteyenler haftanın yedi günü, tatil olmaksızın çoğunlukla köyde bulunan endüstriyel fabrikalarda çalışmak zorunda.

Çinli muhtar köydeki herkese ev veriyor!

Köyde yaşayanların kabaca üçte biri gelirlerini demir çelik endüstrisinden kazanıyor, Huaxi Brezilya ve Hindistan’dan temin ettiği hammaddeleri işleyip 40’tan fazla ülkeye satıyor. Huaxi’nin bir diğer geçim kaynağı ise hemen hemen köyün tüm kadınlarının çalıştığı tekstil fabrikaları, 80 fabrikanın bulunduğu Huaxi kabına sığmıyor ve diğer köylere doğru genişlemeye başladı.

Çinli muhtar köydeki herkese ev veriyor!

Huaxi’de bulunan villalar tipik bir Amerikan banliyösünü andırıyor ve köyün artan nüfusuna cevap vermek için yeni villaların yapımı devam ediyor. Köydeki tek yapılar lüks villalar değil, bunların dışında köyde halka açık bir park, sabit pazar ve bir market de bulunuyor.

Çinli muhtar köydeki herkese ev veriyor!

Ek olarak birkaç butik, düşük fiyatlarla hizmet sunan restoranlar ve birkaç tane noodle  dükkanı bulmak da mümkün. En son olarak, köyün 50'nci yılı kutlamaları için 470 milyon dolara mal olan ve Çin’in 15'inci yüksek binası Longxi Uluslar Arası Oteli açıldı. Köyün bu konuma gelmesini sağlayan Wu Renbao ise 18 Mart 2013'te kanser sebebiyle hayatını kaybetti.

Sicilya'da evler 1 Euro'dan satışa çıkarıldı!


Geri Dön