19 / 04 / 2024

Çırpıcı Parkı’nın 150 bin metrekarelik spor alanı tamamlandı!

Çırpıcı Parkı’nın 150 bin metrekarelik spor alanı tamamlandı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve 500 bin metrekare alan üzerine kurulacak Zeytinburnu’ndaki Çırpıcı Parkı’nın 150 bin metrekarelik spor alanı tamamlandı. Parkta 5 tenis kortu, basketbol sahası, 1 buz pisti, 2 halı saha yer alıyor.



Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve 500 bin metrekare alan üzerine kurulacak Zeytinburnu’ndaki Çırpıcı Parkı’nın 150 bin metrekarelik spor alanı tamamlandı. Önümüzdeki günlerde hizmete açılması ve İstanbul’un en büyük sosyal ve aktivite alanı olması hedeflenen parkta 5 tenis kortu, basketbol sahası, 1 buz pisti, 2 halı saha ve Büyükşehir Belediyesi’ne ait sosyal tesisleri de bulunuyor.


5 bin ağaç dikildi


Spor ve aktivite alanı olan 150 bin metrekarelik 1. etapta çocuk oyun parkı, yürüyüş parkuru, spor alanları, soyunma odalarının bulunduğu spor tesisi yer alıyor. Alt yapı ve ağaçlandırma çalışmalarının yapıldığı ve hizmete açılacak olan 1. etapta 2 bine yakın fidanın dikildiği belirtiliyor. Veli Efendi Hipodromuyla spor alanı arasında kalan 350 bin metrekarelik alanın mesire ve orman alanı olarak hizmet vermesi için planlanan 2. etapta ağaçlandırma çalışmaları devam ederken bu alanda frizbi ve şölen çayırı ile uçurtma tepesi bulunacak. Orman ve mesire bölümü olarak ayrılan 2. etapta ormanlık alan için 9 farklı türden 3 bin ağaç dikilecek.





3. etap kültürel alan


3 etaptan oluşan parkın 3. etabı olan ve Çırpıcı Parkı’nın bitişiğinde bulunan Veli Efendi Hipodromu taşındıktan sonra park alanı bir milyon metrekareye ulaşacak. Hipodromun taşınmasıyla birlikte 500 bin metrekarelik arazi kültürel aktivite alanı olarak hizmete sunulacak. 15 milyon Çırpıcı Şehir Parkı’na gelebileceği hedefleniyor.


RAKAMLARLA BİRİNCİ ETAP


- Kafeterya-park hizmet binası kapalı alanı-1.160 metrekare


- Ekstrem sporları- 1.500 metrekare


- Çocuk atletizm oyunları- 800 metrekare


- Kamusal spor sahaları(basketbol)- 600 metrekare


- Spor sahaları (2 futbol, 5 tenis)- 6.300 metrekare


- Spor hizmet binası- 1.600 metrekare


- Macera kulesi- 804 metrekare


- Su oyunları alanları- 810 metrekare


- Çok amaçlı rekreasyon alanları- 20.000 metrekare


OĞUZ YETER / VATAN 


Geri Dön