28 / 03 / 2024

Kadir Topbaş Çırpıcı Parkı'nın tapusunu vatandaşa gösterdi!

Kadir Topbaş Çırpıcı Parkı'nın tapusunu vatandaşa gösterdi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbullulara bayram müjdesi verdi. Başkan Topbaş, Çırpıcı'ya yapılacak Şehir Parkı'nın tapusunu 196 milyon artı KDV ödeyerek aldıklarını söyledi ve tapuyu gösterdi...



Başkan Kadir Toptaş, Şehir Parkı’nda gelinen aşamayı şöyle anlattı; “Çırpıcı diye bahsettiğimiz geçmişte bilinen bir alanın Emlak Gayrimenkul’den Belediyemize satışımıza yapmak üzere talebimiz olduğunu söylemiştik. Emlak Konut'un imarla ilgili çalışmasının sonucunda 103 bin metrekarelik bir alanın satışı gündem olunca acele etmek zorunda olduğumuzu gördük. Olayı Başbakan'a aktardık. Bize destek verdiğini söylediler. Biz de Şehircilik Bakanlığımızla temasa geçtik. Satıştan vazgeçmek suretiyle kârdan vazgeçip talebimize uygun görüş verdiler. Peşin para vererek tabiri caizse cash parayla 196 milyon artı KDV ile belediyemizin mülkiyetine bu alanı geçirdik.”


Topbaş: Alanları yeşil alana çeviriyoruz


Topbaş, “Bu kadar kısa sürede tapuyu almak ne kadar hızlı çalıştığımızın delilleri olarak gösterilir. Bunu bayram gününe saklayarak bayram müjdesi vermek istedim. Yeşil alanları imara açmadığımız gibi alanları yeşil alanlara çevirme çalışmalarımız sürecek” diye belirtti.


Çırpıcı Çayırı olarak bilinen ve Veliefendi Hipodrumu’nun hemen yanındaki bu alanda bulunan özel şahıslara ait mülklerin de satın alınması için başlatılan çalışmalara hız verildiğini söyleyen Topbaş, Şehir Parkı’nı çok kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.



Geri Dön