25 / 04 / 2024

Citroen logosu değişti! Öze dönüş

Citroen logosu değişti! Öze dönüş

Citroen, bugün düzenlediği tanıtımda yeni logosunu gözler önüne serdi! Şirket, elektrik döneminin kapılarını özüne dönerek açtı.



Son senelerde birçok teknoloji ve otomotiv şirketi logosunu güncelledi. Ağırlıklı olarak ise Peugeot gibi geçmişe atıf yapılan logolar kullanılmaya başlandı. Bugün de Citroen yeni otomobillerde kullanacağı logosunu ilk kez gözler önüne serdi. İşte tüm detaylar…

Citroen logosu değişti! 1919’a geri dönüş!

Geçtiğimiz aylarda Peugeot, meşhur aslan logosunu 13. kez değiştirmiş oldu. Artık 1960 yılında gördüğümüz versiyonun 3D modelini kullanmaya başladı. Citroen de benzer bir adım atarak tarihinin ilk logosuna oldukça benzer bir formata dönüş yaptı. Üstelik bu yeni logoyu temsili olarak bir aracın ön panjuru üzerinde de sergiledi ve nasıl görüneceğe dair fikir verdi.

Citroen logosu değişti! Öze dönüş

Yeni logo tasarımının 2023 senesinden itibaren piyasaya sürülen araçlarda kullanılmaya başlanacağı açıklandı. Konuyla ilgili Citroen CEO’su Vincent Cobée şunları söyledi:

"103 senelik tarihimizde muhtemelen en heyecan verici bölüme girerken, Citroen’in modern ve çağdaş yeni bir görünüm benimsemesinin vakti geldi. Yeni kimliğimiz, geleneksel endüstri kurallarına meydan okuyan cesur ve özellikle elektrikli sürüş dahil tüm deneyimlerin ne olursa olsun daha uygun fiyatlı, konforlu ve eğlenceli olmasını sağlayarak devam etmenin zarif bir sembolüdür."

Citroen logosu değişti! Öze dönüş

 


Geri Dön