28 / 03 / 2024

CLK Boğaziçi Elektrik - Gayrimenkulün Enerjisi Raporu açıklandı!

CLK Boğaziçi Elektrik - Gayrimenkulün Enerjisi Raporu açıklandı!

Türkiye ekonomisinin dinamosu görevini gören gayrimenkul sektöründeki hareketliliği elektrik abonelikleri üzerinden anlık olarak izleyip sonuçlarını aktardığımız CLK Boğaziçi Elektrik - Gayrimenkulün Enerjisi Raporu açıklandı.



Türkiye ekonomisinin dinamosu görevini gören gayrimenkul sektöründeki hareketliliği elektrik abonelikleri üzerinden anlık olarak izleyip sonuçlarını aktardığımız CLK Boğaziçi Elektrik - Gayrimenkulün Enerjisi Raporu'muzun 2016 yılı ilk 6 ay bulgularımızı dikkatinize sunuyoruz.


Türkiye'de ilk ve tek olarak hazırlanıp sunulan ve yayınlanmasının ardından gayrimenkul sektörünün dikkatini çeken Gayrimenkulün Enerjisi Raporu'nda öne çıkan başlıklar şöyle oldu:


- İstanbul’un Avrupa Yakası’nda geçen yılın 6 ayına göre yüzde 41 artışla 72 bin 233 konutun kapısı ilk defa açıldı. Her gün ortalama 395 aile ilk defa biten dairelerin içerisine girdi.


- Bu her gün yapımı tamamlanan 50 dairelik 8 binanın oturumcusuyla ilk defa buluşması anlamına geliyor.


- İkinci el konuta giriş sayısı geçen yılın ilk 6 ayına göre %15.1’lik düşüşle 154 bin 726’ya geriledi.


- Sıfır konutlara geçiş anlamında kentsel dönüşümde öne çıkan Bağcılar ve Küçükçekmece gibi ilçelerin liderliği Avcılar bölgesinden alması dikkat çekti.


- Toplam gayrimenkul hareketlerinde ise Beylikdüzü, Ispartakule, Esenyurt ve Başakşehir gibi gayrimenkulde yeni projelerin boy gösterdiği Avcılar bölgesi öne çıktı.


- 4.2 milyon abone içerisinde yabancı ailelerin sayısı ilk çeyreğe göre yüzde 33.5 artarak 24 bin 854’e ulaştı.


- İkinci 3 aylık dönemde her gün 68 yeni yabancı uyruklu aile abone oldu.


- Suriye vatandaşı ailelerin abonelikleri geçen yılın ilk 6 ayına göre %727 artış gösterdi.


- Mevcut rakamlara göre İstanbul’un Avrupa Yakası’nda Suriyeli ailelerin abonelikleri 10 bin 367’ye ulaştı.


- Yerleşimleri kendi adlarına olan Suriyeli ailelerin 9 bin 498 konut ve 869 ticarethane abonelikleri bulunuyor.





Haber Bursa Kent Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



CLK Boğaziçi Elektrik - Gayrimenkulün Enerjisi Raporu'nun 2016 yılı ilk 6 ay bulguları açıklandı. Türkiye'de ilk ve tek olarak hazırlanıp sunulan ve yayınlanmasının ardından gayrimenkul sektörünün dikkatini çeken Gayrimenkulün Enerjisi Raporu'nda öne çıkan başlıklar şöyle oldu: istanbul'un Avrupa Yakası'nda geçen yılın 6 ayına göre yüzde 41 artışla 72 bin 233 konutun kapısı ilk defa açıldı. Her gün ortalama 395 aile ilk defa biten dairelerin içerisine girdi. Bu her gün yapımı tamamlanan 50 dairelik 8 binanın oturumcusuyla ilk defa buluşması anlamına geliyor, ikinci el konuta giriş sayısı geçen yılın ilk 6 ayına göre %15.1'lik düşüşle 154 bin 726'ya geriledi. 


AVCILAR ÖNE ÇIKTI 


Sıfır konutlara geçiş anlamında kentsel dönüşümde öne çıkan Bağcılar ve Küçükçekmece gibi ilçelerin liderliği Avcılar bölgesinden alması dikkat çekti. Toplam gayrimenkul hareketlerinde ise Beylikdüzü, Ispartakule, Esenyurt ve Başakşehir gibi gayrimenkulde yeni projelerin boy gösterdiği Avcılar bölgesi öne çıktı. 4.2 milyon abone içerisinde yabancı ailelerin sayısı ilk çeyreğe göre yüzde 33.5 artarak 24 bin 854'e ulaştı. İkinci 3 aylık dönemde her gün 68 yeni yabancı uyruklu aile abone oldu. Suriye vatandaşı ailelerin abonelikleri geçen yılın ilk 6 ayına göre %727 artış gösterdi, mevcut rakamlara göre İstanbul'un Avrupa Yakası'nda Suriyeli ailelerin abonelikleri 10 bin 367'ye ulaştı. Yerleşimleri kendi adlarına olan Suriyeli ailelerin 9 bin 498 konut ve 869 ticarethane abonelikleri bulunuyor.




Bursa Kent


Geri Dön