24 / 04 / 2024

Clup Flipper'ın sahibi Ahmet Derya Bayer'ın annesini dolandırdılar!

Clup Flipper'ın sahibi Ahmet Derya Bayer'ın annesini dolandırdılar!

İşletmeci Hasan Kalyoncu, Clup Flipper'ın sakatlanan sahibi Ahmet Derya Bayer tedavi görürken, alzheimer hastası annesini kandırarak 1 milyon TL'yi bulan vurgun yaptı



Türkiye'nin ilk büyük tatil mekanlarından Bodrum Clup Flipper'ın sahibi Ahmet Derya Bayer'in denizde vurgun yiyince sakatlanmasını fırsat bilen işletmeci Hasan Kalyoncu, Bayer'in alzheimer hastası annesini kandırarak yaklaşık 1 milyon TL'lik vurgun yaptı. Bayer, eski çalışanı Kalyoncu'nun, annesini dolandırdığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet savcılığı, Bayer'in şikayeti üzerine nitelikli dolandırıcılık suçundan soruşturma başlattı. SABAH Özel İstihbarat Bölümü'nün ulaştığı bilgilere göre vurgun olayı, Ahmet Derya Bayer'in 2006'da geçirdiği deniz kazasından sonra yurtdışında bir yıl süreyle tedavi gördüğü dönemde başladı. Clup Flipper'da 1991'de aşçıbaşı olarak çalışmaya başlayan ve beş yıl sonra restoranların işletmesini devralan Hasan Kalyoncu, bu süreçte Yıldız Anadol ve Ahmet Derya Bayer ile yakın ilişki kurdu. Bayer'in ifadesine göre Hasan Kalyoncu kendisini uzun yıllar Bülent Kalyoncu olarak tanıttı. 2002'den itibaren restoranların kirasını ödememeye başlayan Kalyoncu'nun yüklü kumar borcu olduğu yönünde dedikodular yayılmaya başladı. 2003'ten sonra Bayer'in, Kalyoncu ile irtibatı koptu. Bayer üç yıl sonra Eylül 2006'da Bodrum'da bir dalış sırasında vurgun yedi, tedavi görmeye ve tekerlekli sandalye ile dolaşmaya başladı. Bayer, yaşadığı bu talihsiz olaydan sonra tedavi için Almanya'ya gidince Hasan Kalyoncu, 1925 doğumlu yaşlı anne Yıldız Anadol'la sık sık görüşmeye başladı. Tanıkların ifadesine göre Kalyoncu bu süreçte sık sık Anadol'un Levent'teki evine gelip gider oldu, hatta zamanla eve yerleşti, orada yatıp kalkmaya başladı. Anadol'un oğlu gibi davranmaya başlayan Kalyoncu yaşlı kadını para işleri konusunda yönlendirmeye başladı. Kalyoncu, Anadol'a 'Oğlunun senden aldığı paraların hepsini geri alacağım. Bu işi birlikte başaracağız' demeye, hatta daha da ileri giderek kendisini oğlu olarak tanıtmaya başladı. Anadol'u etki altına almayı başaran Hasan Kalyoncu, kadınla farklı tarihlerde bankaya giderek hesabından toplam 386 bin TL ile 250 bin Euro çekti.

'FİİLİ EHLİYETİ YOKTU'

Ahmet Derya Bayer'in savcıya verdiği ifadeye göre, Yıldız Anadol bu paraların çekildiğini unuttu ve Kalyoncu da paralara el koydu. Olayı araştıran Bayer, öncelikle annesinin doktoru ile görüştü. Sonra Adli Tıp'tan annesinin sağlık durumunun vasi tayini gerektirecek nitelikte kötü olduğunu belirten bir rapor aldı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Işın Kulaksızoğlu, Prof Dr. şževki Sözen ve şimdi Adli Tıp Kurumu Başkanı olan Doç. Dr. Haluk İnce'nin imzasının bulunduğu raporda Yıldız Anadol'un alzheimer hastası olduğu ve bu hastalığın fiili ehliyetini kullanmayı engelleyecek düzeyde olduğu kaydedildi. Rapordaki bulgulara göre Yıldız Anadol, bankadan para çektiği dönemde fiili ehliyete sahip değildi, onu yönlendiren Hasan Kalyoncu, Anadol'un hastalığını istismar etmişti. Bayer, raporu aldıktan sonra Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Hasan Kalyoncu şikayetten haberdar olunca Bayer'in iddiasına göre evine gelerek kendisini silahla tehdit etti. Bayer savcılığa verdiği ifadede 'Annemin hesabının bulunduğu banka şubesinin müdürü ile yaptığımız görüşmede her defasında Hasan Kalyoncu ile birlikte para çektiğini öğrendik. Tüm aramalara rağmen kendisine ulaşamadık' dedi.

KALYONCU: SADECE PARA çEKMESİNE YARDIM ETTİM

Hasan Kalyoncu ise savcılığa verdiği ifadede suçlamaları kabul etmediğini ve para çekerken Yıldız Anadol'a yardımcı olduğunu söyledi. Kalyoncu ifadesinde Ahmet Derya Bayer'in, Yıldız Anadol'dan vekalet alıp paraları çekmeye çalışmış olabileceğini de iddia etti. Anadol'un alzheimer hastası olduğunu düşünmediğini söyleyen Kalyoncu, savcılığa Anadol'un Bayer'e vermiş olduğu vekaletnameyi iptal ettiğini gösteren bir azilname de verdi. Kalyoncu ifadesinde şöyle dedi: 'Anadol, banka şubesine giderken çoğu zaman benden kendisine eşlik etmemi isterdi. Bu paraları çektikten sonra ne yaptığını bilmiyorum. Birlikte bankaya gidip çektiği paraların hiçbirini bana vermiş değildir.'

SİLAHLA TEHDİT KAMERADA

Kalyoncu'nun silahlı tehdit görüntüleri evdeki güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Bayer, Kalyoncu'nun kendisine, 'Benim söyleyecek bir şeyim yok. Yapacak bir şeyim var. Seni vurur, gider hapiste yatarım' dediğini ve şoförü ile yardımcısının odaya girmesi üzerine kaçtığını öne sürdü.
Sabah/ABDURRAHMAN şžİMşžEK


Geri Dön