20 / 04 / 2024

CNR AYMOD’da ayakkabıcılara 6. Bölge’ye yatırım çağrısı yapıldı!

CNR AYMOD’da ayakkabıcılara 6. Bölge’ye yatırım çağrısı yapıldı!

Kendi kulvarında Avrupa’nın üçüncü büyük fuarı olan 51. AYMOD, CNR EXPO Yeşilköy’de bugün başladı. Fuarda, Sophia Loren, Zeki Müren, John F. Keneydi gibi ünlülerin ayakkabıları yoğun ilgi gördü...




Kendi kulvarında Avrupa’nın üçüncü büyük fuarı olan 51. AYMOD, CNR EXPO Yeşilköy’de bugün başladı. Fuarda, Sophia Loren, Zeki Müren, John F. Keneydi gibi ünlülerin ayakkabıları yoğun ilgi gördü. İsmail Cevat Görgün tarafından yapılan Sophia Loren’in ayakkabısı İtalya’da beş kez üst üste Oscar ödülü aldı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ayakkabıcıları 6. Bölge’de yatırım yapmaları konusunda uyardı.


CNR Holding Fuarcılık Grubu CEO'su Cem Şenel, 60 bin metrekare alanda düzenlenen CNR AYMOD Fuarı’na 38 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi. 


Ayakkabı sektörünün küresel buluşması CNR İstanbul Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı (AYMOD), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuyla açıldı. Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise üçüncü büyük ayakkabı moda fuarı olan CNR AYMOD’un açılışı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin, Deri Tanıtım Grubu Başkanı Mustafa Şenocak, CNR Holding Fuarcılık Grubu CEO'su Cem Şenel ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun katılımıyla yapıldı. 


Fuarın açılış kurdelesi günün anlam ve önemine uygun olarak çocuklar ile birlikte kesildi. 51 kez fuar düzenleyen tek sektör


TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, CNR AYMOD Fuarı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, fuarın 51. kez düzenlenmesine dikkat çekti. Büyükekşi, “Dile kolay. Türkiye’de 51. kez fuar düzenleyen başka bir sektör yok. Bu sektörün mensubu olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu. Ayakkabı sektörünün ilk çeyrekte yüzde 12 büyüdüğünü belirten Büyükekşi, “Türkiye genelinde ihracatımız yüzde 6.5 artış gösterdi. Nisan ayında çift haneli bir artış bekliyoruz” dedi.


Ayakkabı sektöründen 6. Bölge’ye yatırım yapmalarını isteyen Büyükekşi, şöyle konuştu: 


“Daha fazla ihracat için katma değeri yüksek ürünler üretilmeli. Ar-Ge, inovasyon, markalaşma ve tasarım üzerine daha fazla çalışılmalı. Cumhuriyet’in yüzüncü yılında hedeflediğimiz 500 milyar dolar ihracata ancak böyle ulaşabiliriz.”


TASD Başkanı Hüseyin Çetin de fuara 100 kişilik bir alım heyeti geleceğini bildirdi. Sektörün ana pazarlarının Rusya, Irak, İngiltere, İtalya ve Ukrayna olduğuna değinen Hüseyin Çetin, Rusya pazarında kayıplar verdiğini, Almanya ve Ukrayna pazarında ise yükselişe geçtiğini söyledi. İstanbul Deri Tanıtım Grubu Başkanı Mustafa Şenocak ise Türkiye’de ayakkabı endüstrisinin 200 bin çalışan ve 60 bin firma ile dünyanın yedinci büyük üreticisi olduğunu ifade etti.


CNR Holding Fuarcılık Grubu CEO'su Cem Şenel, açılışta yaptığı konuşmada, fuarı Avrupa ülkeleri, Rusya, Ukrayna, Türki Cumhuriyetleri, Orta Doğu ve Afrika ülkelerinden çok sayıda alıcının ziyaret edeceğini bildirdi. 38 bin ziyaretçi hedeflediklerini belirten Şenel, şöyle konuştu: 


“Yılda iki kez düzenlenen CNR AYMOD, Türk ayakkabı endüstrisinin ihracatını artırıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite öğrencilerini destekliyoruz. Üniversite öğrencilerinin Selçuklu ve Osmanlı sanatından etkilenerek tasarladıkları ayakkabılar fuarda sergileniyor.”


Sophia Loren’in Oscarlı ayakkabıları CNR AYMOD’da


Yirminci yüzyılın güzellik abidesi Sophia Loren’in beş kez üst üste İtalya’da Oscar ödülü alan Türk tasarımı ayakkabısı da CNR AYMOD’da sergileniyor. İstanbul Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası standında sergilenen ayakkabılar arasında, ABD’nin 35. Başkanı John F. Kennedy ve Türk Sanat Müziği’nin güneşi Zeki Müren’in ayakkabıları da var. İsmail Cevdet Görgün tarafından tasarlanan ayakkabılara ilgi büyük oldu.


Geri Dön