19 / 04 / 2024

Coldwell Banker, Era Türkiye-Kıbrıs’ı satın aldı!

Coldwell Banker, Era Türkiye-Kıbrıs’ı satın aldı!

Kurumsal emlak danışmanlığı sektöründe yeni bir el değiştirme yaşandı. Coldwell Banker firması, Era Türkiye-Kıbrıs’ı 10 milyon lira bedelle satın aldı.



Kurumsal emlak danışmanlığı yapan Coldwell Banker, Era Türkiye-Kıbrıs’ı 10 milyon lira bedelle satın aldı.

5 yılda 130 ofis

Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre, Coldwell Banker Ülke Müdürü olan Gökhan Taş, 2013 yılında Coldwell Banker Türkiye-Kıbrıs’ı satın almış ve markayı Türkiye’de 5 yılda 130 ofise ve 1450 gayrimenkul profesyoneline ulaştırmıştı.

1 yılda 200 ofis hedefi

2019 sonunda 200 ofis ve 3 bin gayrimenkul profesyoneli hedefleyen Taş, Kasım 2018’de ‘ERA Gayrimenkul Türkiye-Kıbrıs’ haklarını da satın almaya karar verdi. 
 
Era Türkiye'yi 41 ofis ve 150 gayrimenkul profesyoneli ile satın alan Gökhan Taş’ın, ERA’daki ofis sayısını 2019 sonunda 100’e, gayrimenkul profesyoneli sayısını da bine yükseltmesini planladığı öğrenildi. 

10 milyon liralık satış

Satın alma 10 milyon liraya gerçekleşti. Markayı büyütmek için ilk etapta yaklaşık 10 milyon lira yatırım ifade edilirken, ERA Gayrimenkul Türkiye ve Kıbrıs, Haziran 2012’de işadamı Can Ekşioğlu girişimi ile operasyonlarına başlamıştı.

Coldwell Banker, Era Türkiye-Kıbrıs’ı satın aldı!

ERA'nın Coldwell Banker yolculuğu

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, “5 yıl önce Coldwell Banker gibi bir markanın ve güçlü bir mirasın Türkiye ve Kıbrıs’ta bayrağını dalgalandırma şansı yakaladım. Şimdi ise yeni bir yolun başlangıcındayım. Sanki adı ERA olan ikinci bir çocuğum dünyaya geldi. Bugünden itibaren ERA, Türkiye ve Kıbrıs’ta yolculuğuna bizimle başlıyor” diye konuştu. 

Tek kişiye yönetim yetkisi

Söz konusu satın almanın önemini anlatan  Taş, “Bu anlaşmayla, 130 ülkede faaliyet gösteren 8 dev markanın sahibi olan çatı kuruluşumuz Realogy, dünyada ilk kez bir ülkede tek kişiye her iki markanın da yönetimini vererek bizi onurlandırdı, ödüllendirdi ve sorumluluğumuzu artırdı” ifadelerini kullandı.

Gökhan Taş, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “ERA’yı 5 yıl içinde Türkiye’nin en çok ofis sayısına sahip ve en yaygın markası haline getireceğiz. ERA ile daha önce hiçbir global gayrimenkul markasında uygulanmayan Yeni Nesil Franchise modellerini uygulayacak ve kuracağız. ERA, Ufuk Şevki’nin Genel Müdürlüğü’nde çok tecrübeli ve başarılı bir ekip tarafından profesyonelce yönetilecek.”

Coldwell Banker, Era Türkiye-Kıbrıs’ı satın aldı!

''Sektörü büyüteceğiz''

Satın almanın yanı sıra, Coldwell Banker Commercial Türkiye yapılanmasını da yakın zamanda hayata geçireceklerini söyleyen Taş, “Bu yapı kapsamında kuracağımız proje satış, yabancıya satış, banka ve şirket portföyleri satış, kurumsal kiracı, kamu portföyleri satış ve müzayede departmanlarımızla Coldwell Banker ve ERA ofislerimize, gayrimenkul danışmanlarımıza ve sektörümüze portföy ve kazanç sağlayacağız. Gayrimenkul sektöründen kazandığımızı yine gayrimenkul sektörüne ve ülkemize yatırmaya devam edeceğiz. Gelecekte belki başka markaları satın alarak ya da yeni markaları ülkemize taşıyarak sektörü büyütmeye ve sektörde büyümeye devam edeceğiz. Sahip olduğumuz markalarla hedefimiz Türkiye’nin global gayrimenkul danışmanı olmak” dedi.
 


Geri Dön