26 / 04 / 2024

Coldwell Banker'ın dünyada en fazla büyüyen ülkesi Türkiye!

Coldwell Banker'ın dünyada en fazla büyüyen ülkesi Türkiye!

Türkiye’de 3 yıl gibi kısa sürede hızlı bir ivme yakalayan Coldwell Banker Türkiye, ABD merkezli dünyanın 1 numaralı gayrimenkul danışmanlık markasının tüm dünyada en fazla büyüyen ülke merkezi oldu.



Türkiye’de 3 yıl gibi kısa sürede hızlı bir ivme yakalayan Coldwell Banker Türkiye, ABD merkezli dünyanın 1 numaralı gayrimenkul danışmanlık markasının tüm dünyada en fazla  büyüyen ülke merkezi oldu.


Bu başarıda pay sahibi olan Türkiye’nin her yanından Coldwell Banker profesyonelleri, 2016 Gen Blue Kongresi’nde bir araya gelerek, nasıl daha iyi olabileceklerini tartıştılar, deneyimlerini paylaştılar.  TRT sunucusu ve iletişim eğitmeni Hakan Urgancı, gazeteci-yazar Volkan Akay,  ‘’Satışın 10 Altın Kuralı’’nın yazarı Taner Özdeş,‘’Yılın Kadın Girişimcisi’’  Başak Taşpınar Değim’den de motivasyonu ve başarıyı artırma tüyolarını öğrendiler.


ABD merkezli dünyanın 1 numaralı gayrimenkul danışmanlık markası Coldwell Banker’ın ‘dünya çapında en fazla büyüyen ülke merkezi’’ seçtiği Coldwell Banker Türkiye, başarıda sürekliliği sağlamak için ekibiyle düzenli olarak bir araya geldiği meslek içi eğitim zirveleri düzenliyor.


 Coldwell Banker’ın bu amaçla düzenlediği en büyük organizasyonu olan 4 günlük Coldwell Banker Türkiye 2016 Generation Blue  Kongresi, Antalya Belek’te gerçekleştirildi.Yaklaşık 500 broker ve gayrimenkul danışmanının katıldığı zirve, ilgi çekici seminerler ve renkli etkinliklere sahne oldu.


‘’EL SIKIŞMAK ASIL KARTVİZİTİNİZ’’

TRT sunucusu, yazar, iletişim eğitmeni Hakan Urgancı, ‘’Karizma: İnsan Mıknatısı Olmak’’ başlıklı seminerinde, doğru iletişim kurmanın ve beden dilini doğru kullanmanın yöntemlerini esprili ve interaktif bir sunumla anlattı.

Karizmayı, ‘İnsanları arkasından takip ettirebilme gücü’ olarak tanımlayan Urgancı,  özellikle çocuklarda, içlerinden geldiği gibi davrandıkları ve heyecanlarını sakınmadan aktardıkları için doğal bir karizma bulunduğuna dikkat çekti. 

İlk izlenimin çok önemli olduğunu ve kişilerde bu izlenimin daima kaldığını belirten Urgancı, ‘’Bunun için tanıştığınız kişilerle, gözlerinin içine bakarak samimiyetle el sıkışmak çok önemli. Biz Türk milleti olarak iki şeyi bilmiyoruz; dinlemek ve el sıkışmak.  El sıkıştığınız kişiye kartvizit olarak kendinizi sunuyorsunuz’’ diye konuştu. 


‘’LİDERİN YETERSİZ OLDUĞU YERDE AHENKLE ÇALIŞMAK GÜÇ’’

‘’Bay İfade’’ olarak tanınan gazeteci-yazar ve seslendirmen Volkan Akay da, organizasyonların nasıl uyumlu çalışacaklarını,  sahneye çıkardığı katılımcılara ‘’lider’’, ‘’ekip’’, ‘’şirket’’, ‘’organizasyon’’ yazılı tişörtler giydirerek dans ettirdiği eğlenceli sunumla anlattı.

Bir liderin ekibini, şirketini doğru organize etmesi ve pazardaki değişiklikleri takip etmesi halinde başarıyı yakalayacağını belirten Volkan Akay, başarının sırlarını; ‘’Liderin yetersiz olduğu yerde ahenkle çalışmak güç. Şirket-ekip-lider arasında senkronizasyon sağlandığında ise başarılı olmamak için hiçbir sebep yok’’ sözleriyle anlattı.


SATIŞIN 10 ALTIN KURALI

‘’Satışın 10 Altın Kuralı’’ ve ‘’50 Yaş Gözüyle’’ kitaplarının yazarı eğitmen Taner Özdeş de, satışın püf noktasının  ‘karşınızdaki kişiyi heyecanlandırabilmek’’ olduğunu belirterek, satışın kutsal bir meslek olduğunu söyledi. Taner Özdeş, ‘’Satış bir matematiktir. 20. yüzyılda en önemli şey görünür olmak ve insanlarla tanışmak.  Satın alma kararının yüzde 90’ının bilinçaltında verildiğini unutmayın. Tüketimin temeli taklit davranışlardır’’ diye konuştu.  

Satışın, konuşma değil, tamamen dinleme ve doğru soru sorma sanatı olduğunu vurgulayan Özdeş, başarılı olmak için şöyle tavsiyelerde bulundu: 

‘’Başarı için karşınıza çıkan her engeli bir engelli koşu olarak hayal edin. O zaman engellere daha pozitif bakmaya başlar ve daha kolay aşarsınız. İnsan, kelimenin tam anlamıyla düşündüğü şeydir. Kaderinizi değiştirmek istiyorsanız, önce düşüncelerinizi değiştireceksiniz. İkinci önemli nokta hayal  etmek… Hayal etmek, bizi olmak istediğimiz kişiye götürür. ‘’


 USTA BULMAKTA SIKINTI YAŞAYINCA ARMUT.COM’U KURDU

2015’te  ‘’Yılın Başarılı Kadın Girişimcisi’’ seçilen Başak Taşpınar Değim de, armut.com’u kurma hikayesini anlattı. 

Uzun yıllar yurtdışında çeşitli büyük şirketlerde üst düzey yönetici olarak çalıştıktan sonra eşi ve çocuklarıyla yurda dönme kararı aldıklarını anlatan Değim, ‘’Türkiye’ye geldiğimizde yeni eve taşınma ve yerleşme telaşı başladı.  Ev nasıl taşınacak, evde ortaya çıkan tesisat sorunları, boya-badana kime yaptırılacak diye usta ararken çok zorlandım. Kısacası armut.com tamamen ihtiyaçtan doğdu’’ diye konuştu.

Armut.com’un başarısının daha önce el değmemiş bakir bir alanda, yine daha önce kullanılmamış bir yöntemi yani  teknolojiyi birleştirmekten geldiğini  anlatan Başak Taşpınar Değim, firmaların tamamen müşteri memnuniyetine göre öne çıktığı armut.com’un kısa sürede çok popüler hale geldiğini anlattı. 


DUAYEN SANATÇI CİHAN ÜNAL’DAN ŞARKILARLA SÖZCÜKLERİN DANSI

Gen Blue’nun ilk gününde ise tiyatro ve sinemanın duayen oyuncusu Cihan Ünal, Türkiye’nin en önemli müzisyenlerinden piyanist Önder Bali ile birlikte ‘’Şarkılarla Sözcüklerin Dansı’’ başlıklı bir gösteri sundu.  Sohbetler, şarkılar ve şiirlerle süslenen gösteride Cihan Ünal,  Yunus Emre dahil klasikleşmiş şiirlerden Evita gibi unutulmaz müzikallerin şarkılarına keyifli bir program gerçekleştirdi. 

Şarkılarla sohbeti de harmanlayan Cihan Ünal,  de ve da eklerinin ayrı vurgulanması gerektiği gibi sıkça yapılan dil yanlışlarını da esprili örneklerle açıkladı.


Antalya Papillon Zeugma Otel’de gerçekleştirilen ve Türkiye’nin her yerinden Coldwell Banker profesyonellerinin katıldığı Coldwell Banker Türkiye 2016 Gen Blue Kongresi birbirinden değerli konuşmacılar, workshoplar ve eğlencelerin ardından, kapanış semineriyle sona erdi.



Geri Dön