26 / 04 / 2024

Pandemide e-ticarette en çok büyüyen sektör emlak oldu! 

Pandemide e-ticarette en çok büyüyen sektör emlak oldu! 

Google Analytics verilerine göre; pandemi döneminde e-ticarette en çok büyüyen sektörlerden birinin emlak sektörü oldu. 



Koronavirüs salgınıda e-ticarette rekora imza atıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu dönemde emlak sektörü en çok büyüyen sektörler arasında yer aldı. 

Konuyla ilgili değerlendirme yapan E-ticaret ve ilan platformu sahibindencom Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nazım Erdoğan, algın sürecinde Emlak ve Vasıta'nın en hızlı büyüyen kategoriler olduğuna işaret ederek, Haziran ayı itibarıyla kamu bankalarının konut ve otomotiv kredi faizlerini düşürmesi ve birikmiş talebin yeniden canlanması ile ev ve otomobil pazarında olumlu gelişmelerin yaşandığını belirtti. 

Pandemide e-ticarette en çok büyüyen sektör emlak oldu! 

Emlak kategorisindeki kullanıcı sayısının bir önceki yıla göre 2 katına çıktığını söyleyen Erdoğan, "Ayrıca marketten eve teslim uygulamalarına ilginin artması, işletmelerin paket servisine geçmesi, standart kargo hizmetine ek olarak moto kuryeler ile dağıtımın yaygınlaşması ile motosikletlere olan ilgi de son dönemde oldukça yoğun. Bu iki kategorinin yanında alışveriş kategorisi de en çok büyüyen kategorilerimizden bir diğeri. İkinci El ve Sıfır Alışveriş kategorimizde, yaz döneminde kamp sandalyesi, kamp masası ve mutfağı ile şezlong ilanlarına, eğitimin başladığı sonbahar döneminde ise bilgisayar, tablet, yazıcı gibi teknolojik araçlara ilgi arttı." şeklinde konuştu. 

Erdoğan, balkon ve bahçelerini değerlendirmek isteyenlerin elektrikli ısıtıcılarla, eğitim ve gelişim konusunda destek almak isteyenlerin online eğitimlerle daha çok ilgilendiğini belirterek, "Bununla birlikte robot süpürge, ekmek yapma makinesi, baskül, fitness ve kondisyon aletleri, oyun konsolları, puzzle, masa ve kutu oyunları ile maketlere olan ilgi bir önceki yıla göre daha fazla arttı. Salgınla gelen karantina sürecinde kullanıcılar büyük oranda daha rahat yaşayabilecekleri ortamları araştırmaya başladı. Bu dönemde Satılık Müstakil Ev, bahçeli ev, bahçeli daire aramalarında artış yaşandı" dedi.

Türkiye'de konut fiyatları yüzde 2.6 arttı!


Geri Dön