24 / 04 / 2024

Colin's Çin'de ilk yıl 55 mağaza açacak!

 Colin's Çin'de ilk yıl 55 mağaza açacak!

Colin's gelecek yıl Çin pazarına giriyor. Colin's'in CEO'su Yavuz Eroğlu, ilk yılda 55 mağaza açacaklarını söyledi



Yurtiçi ve yurtdışında 600 mağazaya ulaşan genç giyim markası Colin's, gelecek yıl Çin pazarına girip 1 yılda 55 mağaza açacak. Colin's CEO'su Yavuz Eroğlu, "Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir pazar. Mağazalara yaklaşık 10 milyon dolar yatırım yapacağız" dedi. Güney Afrika'ya ise internet ve multi brand olarak girmeyi planladıklarını ifade eden Eroğlu, Johannesburg pazarına baktıklarını dile getirdi. Bir yandan da Avrupa pazarına odaklandıklarını ve bu bölgede kadın ve çocuk giyim markası almak için görüşmeler yaptıklarını belirten Eroğlu, "Almanya'da mağaza açmaya başlıyoruz. Avrupa şu an krizde ama tam da bizim iş yapacağımız bir pazar haline geldi. Avrupa yeni marka yaratamadığı için özellikle AVM'ler yeni bir marka olarak bize mağaza yeri vermek konusunda çok istekli. Bu avantajları kullanacağız" diye konuştu. 


TEŞVİKLİ İLE YATIRIM 

2015'e kadar 50 ülkede bin 200 mağaza, 2 milyar dolar ciro ve 10 bin çalışana ulaşmayı planladıklarını vurgulayan Eroğlu, bu yıl ise 105 mağaza açacaklarını kaydetti. Türkiye'de satılan ürünlerin yüzde 60'ının Türkiye'de üretildiğini toplamda ise Türkiye'de üretimin yüzde 25'i bulduğunu belirten Eroğlu, teşvik sonrası doğu ve güneydoğuda üretim tesisi kurmak için yer baktıklarını, Aksaray'daki fabrikanın kapasitesini de artırmayı planladıklarını ifade etti. 


Suriye mağazası yağmalandı ama Komşu'da işler iyi

İç karışıklık yaşanan Libya'da mağazalarının altı ay kapalı kaldığını, Suriye'de ise mağazalarının yağmalandığını dile getiren Eroğlu, buna rağmen krizdeki Yunanistan'da ise uygun fiyata kalite sattıkları için işlerinin çok iyi gittiğini söyledi.


Sabah


Geri Dön