26 / 04 / 2024

Colin's Moskova'da 300 bin dolara mağaza kiraladı

Colin's Moskova'da 300 bin dolara mağaza kiraladı

Moskova'daki Kremlin Sarayı'na bakan alışveriş merkezi Manej'de 300 bin dolara mağaza kiralayan Colin's, küçük mağa



Türkiye, Rusya ve Doğru Avrupa'da denim ve spor giyim üretim ve satışını yapan Colin's, Rusya'nın başkenti Moskova'nın en pahalı lokasyonlarından Manej'de, Kremlin Sarayı manzaralı 550 metrekarelik mağazayı 300 bin dolara kiralayıp büyük mağazacılığa geçişe adım attı. Colin's markasının sahibi Eroğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Eroğlu, 2009'da 100 - 200 metrekareli mağazaları kapatıp 500 - 1000 metrekarelik mağazalara geçmeyi planladıklarını söyledi. Eroğlu, bundan sonra büyük mağazacılık yapacaklarını belirtti.

ÇİN'DE ÜRETİP SATACAĞIZ
Krizinden avantajlı çıkacaklarını vurgulayan Başkan Yardımcısı Şahin Eroğlu ise, Balkanlar, Doğu Bloku ve Uzakdoğu'nun şu sıralar en verimli pazarlar olduğunu söyledi. Japonya'ya ofis kurup, 50 kişilik ekip oluşturduklarını belirten Eroğlu, "Çin halkının vücut ölçüleri standart olmadığı için o ülkede üretip satmak gibi bir planımız var. Oraya denimle girersek rakibimiz olmaz" dedi.

MAÇ DAHA BİTMEDİ
2009 yılında yüzde 20 büyüme öngördüklerini ve bu büyümede özellikle yurtdışı mağazaların etkili olacağını kaydeden Eroğlu, 15'i Türkiye'de olmak üzere 70 mağaza açacaklarını söyledi. Mağazalara metrekare başına 1000 - 1500 dolar yatırım yapacaklarını dile getiren Eroğlu, "Maç 90 dakika. Herkes ilk yarıya bakıp kriz sarstı diyor. İlk yarıya bakarak galip mağlup değerlendirmesi yapamazsınız" dedi.

 

Sabah


Geri Dön