28 / 03 / 2024

Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanıyor!

Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanıyor!

Trabzon Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında bulunan 123 binanın 117’sinin kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Bölgede kamulaştırma çalışmaları henüz tamamlanmamış sadece 6 bina kaldığı bildirildi.




Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında bulunan 123 binanın 117’sinin kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Bölgede kamulaştırma çalışmaları henüz tamamlanmamış sadece 6 bina kaldığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “Bu binalarında kamulaştırılmasıyla, kamulaştırma çalışmalarımız bitirilmiş olacak ve alandaki binalar yıkılarak hazırlanan projenin uygulamasına geçilecek” dedi


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşümü ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Çömlekçi kentsel dönüşümünün 910 adet binayı içine alan dev bir dönüşüm projesi olduğunu, bu projenin Zağnos Vadisi kentsel dönüşümünde olduğu gibi etap etap gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu şunları kaydetti:


 

68 MİLYON 415 BİN TL ÖDEME YAPILDI

“Çömlekçi’de birinci etap kentsel dönüşüm alanı olarak belirleyerek çalışmalara başladığımız 22 bin 405 metrekarelik alandaki kamulaştırma çalışmalarımızda oldukça önemli mesafeler kat ettik. Söz konusu alanda bulunan toplam 123 binanın 117’sinin kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Bu binaların 28’i belediyemiz ekiplerince yıkıldı. Kamulaştırma çalışmaları henüz tamamlanmamış olan 6 binanın hak sahipleri ile de gerek ikili görüşmeler ve gerekse hukuki süreç devam etmektedir. Söz konusu 6 binanın da kamulaştırılmasıyla Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında kamulaştırma çalışmalarımız bitirilmiş olacak ve alandaki binalar yıkılarak hazırlanan projenin uygulamasına geçilecek.”


Gümrükçüoğlu, Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde hak sahiplerine bugüne kadar 68 milyon 415 bin TL ödeme yapıldığını da sözlerine ekledi. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön