25 / 04 / 2024

Comodo, Ar-Ge merkezini ODTÜ'ye taşıyor!

Comodo, Ar-Ge merkezini ODTÜ'ye taşıyor!

Aralarında Nasdaq, IBM ve Western Union gibi devlerin yer aldığı 7 milyon şirketin siber güvenliğini sağlayan Türk firması Comodo, Ar-Ge merkezini ODTÜ'ye taşıyor. KOBİ'lerle 'yazılım güvenliği vadisi' kuracak olan firma, 500 Türk mühendis çalıştıracak...



Aralarında Nasdaq, IBM ve Western Union gibi devlerin yer aldığı 7 milyon şirketin siber güvenliğini sağlayan Türk firması Comodo, Ar-Ge merkezini ODTÜ'ye taşıyor. KOBİ'lerle 'yazılım güvenliği vadisi' kuracak olan firma, 500 Türk mühendis çalıştıracak.


Türkiye'de kurulan firmaların yurtdışı başarılarına son dönemde yabancı ülkelerde Türk girişimcilerin kurduğu şirketler de eklendi. Bu firmalardan biri de siber güvenlik firması Comodo oldu. Hataylı işadamı Melih Abdulhayoğlu tarafından 1998'de İngiltere'de kurulan şirket, başta Amerika olmak üzere dünya genelinde markalaştı. 5 milyar dolar şirket değerine ulaşan Comodo ardından Ar-Ge merkezini ODTÜ Teknokent'e taşıma kararı alarak ülke ekonomisi için ciddi bir katma değere imza attı. Şirket dünya genelindeki 7 ayrı Ar-Ge merkezini ODTÜ'den yönetecek. Ayrıca Türkiye'de KOBİ'lere TÜBİTAK ile destek olan şirket, kısa sürede çok sayıda patentli buluş geliştirdi. Comodo Türkiye'de yeni yeni tanınıyor olsa da Amerika'nın en kritik kurumlarının güvenliğini üstlenmiş durumda. 


NASDAQ ONA EMANET 

New York Borsası Nasdaq'dan Barack Obama'nın seçim kampanyasının güvenliğine kadar birçok yerde Comodo'yu görmek mümkün. IBM, NASA, Western Union, Deutsche Post ve Türkiye'den Ziraat Bankası'nın sanal güvenliği de Türk girişimciye emanet edilmiş durumda. 120 mühendis ile Türkiye'den dünyaya yeni ürün ihraç edildiğini belirten Comodo Teknoloji Grubu yöneticisi Fatih Orhan, "Hedefimiz Türkiye'yi siber güvenlik alanında bir üs haline getirmek" dedi. 


TERSİNE BEYİN GÖÇÜNE EN İYİ ÖRNEK

Şirketin değeri 5 milyar doları bulmuş durumda. Siber güvenlikte 70 milyon müşteriye ulaşan Comodo, Hataylı işadamı Melih Abdulhayoğlu tarafından İngiltere'de kuruldu. Şimdi Türkiye'de 500 mühendis istihdam edecek.


İNOVASYON TURU


Girişimciye modeldi şimdi ortak olacak

2004'te üniversiteler için eğlence organizasyonları düzenleyerek iş hayatına başlayan Erdem İpekçi, şimdi de yeni girişimcilere melek yatırımcı modeliyle finansör olacak. Yeni projeye 2015 yılında başlamayı planlayan İpekçi, Galatasaray Üniversitesi mezunu. İpekçi'nin Türkiye'ye getirdiği sanatçılar arasında Scorpions, Katy Perry, Rasmus, Bob Sinclair, David Guetta gibi isimler yer alıyor. İpekçi, LifePark ve Qubbe'nin de sahibi. 


Dubai fırsatı KOBİ'ye geliyor

Ortadoğu'nun en önemli serbest bölgesi olan Jebel Ali Serbest Bölgesi (Jafza) yetkilileri, beş günlük tanıtım turu kapsamında 15 Ekim'de Çırağan'da bir seminer düzenleyecek. Seminerde Türk şirketlerine, Jafza ve Dubai'nin avantajları anlatılacak. Jafza Genel Müdür Yardımcısı Ibrahim Mohamed Aljanahi'nin üstleneceği organizasyonda Türk şirketleriyle ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirilecek. 


YAZILIM GÜVENLİĞİ VADİSİ GELİYOR 

Comodo, mühendis sayısını iki yıl içinde artırarak Ar-Ge potansiyelini güçlendirecek. Ayrıca firma, bölgede 3 bin yazılım ve donanım uzmanının istihdam edildiği "yazılım güvenliği vadisi"nin oluşturmasına da öncülük etmeyi hedefliyor. KOBİ'leri bu vadide büyük fırsatlar bekleyecek. 


Sabah 


Geri Dön