25 / 04 / 2024

Çöp vergisi ödemeleri için son 10 gün!

Çöp vergisi ödemeleri için son 10 gün!

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmazlar için ödenmesi gereken vergilerin başında çöp vergisi ve emlak vergisi geliyor. Çöp vergisi ödemeleri için son 10 gün bulunuyor.



Çöp vergisi ödemeleri için son 10 gün!

Belediyelerin çevre ve temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmazlar için ödenmesi gereken vergilerin başında çöp vergisi ve emlak vergisi yer alıyor. 


Çöp vergisini binanın sahibi değil, bina kullanıcısı ödemekle yükümlü sayılıyor. Yani çöp vergisinin mükellefi gayrimenkul sahibi değilde kiracısı oluyor. 


Çevre temizlik vergisi olarak da karşımıza çıkan çöp vergisi işyeri ve konutlarda farklı  şekilde hesaplanıyor ve tahsil ediliyor. 


2015 yılında konutlara ait Çöp Vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 Kuruş, diğer belediyelerde 20 Kuruş olarak hesaplanıyor ve su faturalarına yansıtılıyor. 


İşyerleri sahip veya kiracılarının çöp vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. İşyerleri için belirlenen çöp vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Çöp 1. taksiti; Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Buna göre Çevre temizlik vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2015 1 Haziran oluyor.  Çöp vergisi ödemeleri için son 10 gün bulunuyor. 


2015 yılı çöp vergisi tutarları!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön