29 / 03 / 2024

2015 yılı çöp vergisi tutarları!

2015 yılı çöp vergisi tutarları!

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binaların ödemesi gerekiyor. İşte, 2015 yılı çöp vergisi tutarları!



2015 yılı çöp vergisi tutarları!

Belediyenin mücavir alan sınırları içinde bulunan ve katı atık toplama hizmetinden yararlanan konut ve iş yeri sahiplerinden alınan vergi, çöp vergisi olarak biliniyor.


Çöp vergisini, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu hükümlerine göre, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binaların ödemesi gerekiyor.


Çevre temizlik vergisi olan çöp vergisini binanın sahibi değil, binayı kullanlar ödüyor.  Bu vergi binayı kullananlar tarafından yılda iki kez ödenmesi gerekiyor. 


Çöp vergisi, konutlarda su fatularına yansıtılırken; işyeri sahiplerinin vergi ödemeleri için bağlı oldukları belediyeye giderek ödeme yapmaları gerekiyor. 


2015 yılı çöp vergisi tutarları!

Çöp vergisi ödemelerinde işyeri ve konutlar için farklılık gösteriyor. Çöp vergisi konutlarda su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanıyor ve su faturalarına yansıtılıyor. 


Çöp vergisi son ödeme tarihi 2015!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön