23 / 04 / 2024

çöp vergisi tutarları

çöp vergisi tutarları

Halk arasında çöp vergisi olarak bilinen çevre temizlik vergisi, konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi 2017 tutarları ne kadar?

Çöp vergisi tutarları 2016!

Halk arasında çöp vergisi olarak bilinen çevre temizlik vergisi dönemi 1 Mart itibariyle başladı. Verginin ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar devam edecek. İşte çöp vergisi tutarları 2016..

2015 yılı çöp vergisi tutarları!

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binaların ödemesi gerekiyor. İşte, 2015 yılı çöp vergisi tutarları!

Çöp vergisi 2015 tarifeleri!

Çöp vergisi, belediyenin sunduğu çevre ve temizlik hizmetlerinin karşılığı olarak mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için tahsil ediliyor. İşte, çöp vergisi 2015 tarifeleri!

Çöp vergisi tutarları 2015!

Çöp vergisi, belediyenin sunduğu çevre ve temizlik hizmetlerinin karşılığı olarak mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Peki, çöp vergisi ne kadar? İşte çöp vergisi tutarları 2015...

2024 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tarifesi Resmi Gazete'de!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kararda, 2024 yılında uygulanacak Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarları (MTV) tarifeleri yer aldı.

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

2022 yılında uygulanacak çevre temizlik vergisi tutarları!

Çevre temizlik vergisi tutarları vergi mükellefleri tarafından merak ediliyor. Peki, 2022 yılında uygulanacak çevre temizlik vergisi tutarları ne kadar oldu?

Emlak vergisi yüzde 100 arttı!

Emlak vergisi mükellefleri vergi tutarlarındaki artış karşısında şaşırdı. Emlak vergisi tutarları her 4 senede bir kez takdir komisyonlarınca hesaplanan arsa metrekare birim değerleri (rayiç bedel) üzerinden belirleniyor. Kimi ilçelerde değerler yüzde 100’ün üzerinde arttı.

Kiracılar dikkat! O vergiyi ev sahibi mi ödeyecek siz mi?

1 Ocak 2021 tarihi itibarıyla konutlar ile iş yerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları da belirlendi. İşte o rakamlar...

Konut çevre temizlik vergisi 2021!

Çevre temizlik vergisi fiyatları 2021 belli oldu. Tebliğ ile 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları tespit edildi. İşte konut çevre temizlik vergisi 2021...

Konut çevre temizlik vergisi 2020!

Çevre temizlik vergisi fiyatları 2020 geçtiğimiz günlerde belli oldu. Tebliğ ile 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları tespit edildi. İşte konut çevre temizlik vergisi 2020...

2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi, halk arasındaki yaygın tabiriyle çöp vergisi konut ve iş yeri sahiplerinden tahsil ediliyor. Peki, 2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller için 1319 sayılı Kanun gereğince düzenlenen emlak vergisi tutarları her sene 2 taksit olarak ödeniyor. Peki, emlak vergisi nasıl ödenir? İşte cevabı...

Konut çevre temizlik vergisi 2019!

Çevre temizlik vergisi fiyatları 2019 geçtiğimiz günlerde belli oldu. Tebliğ ile 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları tespit edildi. İşte konut çevre temizlik vergisi 2019...

Çöp vergisi kime aittir?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çöp vergisi yalnız konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi kime aittir? Vergiyi kim öder?

çöp vergisi tutarları Haberi

çöp vergisi tutarları

Halk arasında çöp vergisi olarak bilinen çevre temizlik vergisi, konut ve işyerleri için ödeniyor. Çöp vergisi 2017 tutarları, 49 seri nolu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer alıyor. 


Çöp vergisi 2017 tutarları, konut ve işyerinde farklı şekilde hesaplanıyor. Ayrıca konut ve işyeri için çöp vergisi ödemeleri yine farklı şekilde yapılıyor. 


Konutların vergisi su tüketim miktarı üzerinden hesaplanarak su faturasına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile vergi de ödenmiş oluyor. İşyeri vergisi ise, grup ve derecelere göre belirlenen vergi borcu ilçe belediyesine ödeniyor. 


İşte çöp vergisi 2017 tutarları


Konutlara ait çevre temizlik vergisi 2017

(1) Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 28 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş olarak hesaplanacaktır.


(2) Diğer taraftan, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak,...