29 / 03 / 2024

Çöp vergisi ne kadar ödenecek

Çöp vergisi ne kadar ödenecek

Çevre temizlik vergisi belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Peki, bu yıl ne kadar çöp vergisi ödenecek? İşte, işyeri çevre temizlik vergisi tarifesi 2015!

2015 yılı çöp vergisi tutarları!

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binaların ödemesi gerekiyor. İşte, 2015 yılı çöp vergisi tutarları!

Çöp vergisi ne kadar ödenecek?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut ve iş yeri sahiplerinin çöp vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, çöp vergisi ne kadar ödenecek?

Çöp vergisi 2018!

Çöp vergisi için ödemeler 1 Mart itibari ile başlıyor. Peki, çöp vergisi 2018 ne kadar? Kimler ne kadar vergi ödeyecek?

5 soruda dükkanların emlak ve çöp vergisi!

Kasım ayı itibari ile 2. taksit dönemi başlayan dükkanların emlak ve çöp vergisi nasıl ödenir? Dükkanların emlak ve çöp vergisi ne kadar?

Çöp vergisi 2. taksiti ne zaman 2017?

Çöp vergisi olarak bilinen çevre temizlik vergisi belediyeye senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, çöp vergisi 2. taksiti ne zaman 2017?

Çöp vergisi nasıl hesaplanır 2017?

1 Mart'ta başlayan çöp vergisi dönemi 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki, konut kullanıcıları ne kadar çöp vergisi ödeyecek? İşyeri kullanıcıları ne kadar çöp vergisi ödeyecek?

Çöp vergisi 2017 tutarları!

Halk arasında çöp vergisi olarak bilinen çevre temizlik vergisi, konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi 2017 tutarları ne kadar?

2017 çevre temizlik vergisi ne zaman ödenecek?

Halk arasında çöp vergisi olarak bilinen çevre temizlik vergisini işyeri kullanıcılarının belediyeye giderek ödemeleri gerekiyor. Peki, 2017 çevre temizlik vergisi ne zaman ödenecek?

Çöp vergisi son ödeme tarihi 2016!

Çöp vergisi, belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Bu vergiyi mesken ve işyeri kullanıcıları ödüyor. Peki, senede iki eşit taksit halinde ödenebilen çöp vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

İndirimli çöp vergisi 2016!

Çöp vergisi, mesken ve işyerleri için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Bu vergi için ödenecek bedel, taşınmazın türüne ve grubuna göre hesaplanıyor. Peki, indirimli çöp vergisi 2016 nedir, ne kadardır?

Çöp vergisi ne zaman ödenir 2016?

Gayrimenkullerden ev ve işyerleri için ödenmesi gereken çöp vergisi, arsa ve araziler için ödenmiyor. Her sene, senede iki eşit taksit halinde ödeme yapılıyor. Peki, çöp vergisi ne zaman ödenir 2016?

Çöp vergisi 1. taksiti ne zamana kadar ödenir?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergiler arasında çöp vergisi de yer alıyor. Çöp vergisinin 1. taksit dönemi 1 Mart itibariyle başlamıştı. Peki, çöp vergisi 1. taksiti ne zamana kadar ödenir?

2016 çöp vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak?

Çöp vergisi ödemeleri konut ve işyeri ile diğer şekillerde kullanılan taşınmaz malların kullanıcıları tarafından ödeniyor. Peki, 2016 çöp vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte yanıtı..

Emlak ve çöp vergisi ne kadar?

Emlak ve çöp vergisi, aynı dönemlerde gayrimenkuller için ödenen vergiler olarak karşımıza çıkıyor. Vergi ödemeleri senede iki eşit taksitte yapılıyor. Peki, 2015 yılı emlak ve çöp vergisi ne kadar?

İşyeri çöp vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?

İşyeri çöp vergisi belediyeye iki eşit taksitte ödenebiliyor. 2015 yılı çöp vergisinin ilk taksiti en son Haziran ayının başında ödendi. Peki, işyeri çöp vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?

Çöp vergisi ne kadar ödenecek Haberi

Çöp vergisi ne kadar ödenecek

İşyeri çevre temizlik vergisi tarifesi 2015!


Belediyenin sunduğu çevre temizlik hizmetinin karşılığı olarak ödenen çevre temizlik vergisi işyeri ve konutlar  farklı şekilde hesaplanıyor ve tahsil ediliyor.


Konutlarda su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanan çevre temizlik vergisi su faturalarına yansıtılıyor.


Ancak, işyerlerinde e diğer şekillerde kullanılan yapıların vergisinin kuruma ödenmesi gerekiyor. Çevre temizlik vergisinin 1. taksit ödemeleri 2015 yılı vergi takvimine göre,1 Haziran'da sona erecek. Buna göre vergi ödemeleri için son 10 gün bulunuyor.


İşyeri çevre temizlik vergisi tarifesi 2015!

2. İşyerleri ve Diğer Şekilde Kullanılan Binalara Ait Çevre Temizlik Vergisi


İşyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi, büyükşehir belediyeleri ve büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde aşağıdaki tarifelere göre uygulanacaktır.


2.1.Büyükşehir Belediyeleri Dışındaki...