19 / 04 / 2024

Çöp vergisi yapılandırma şartları!

Çöp vergisi yapılandırma şartları!

Dolu veya boş olmasına bakılmaksızın tüm konut ve işyerlerinin ödemesi gereken vergiye çmp vergisi deniyor. Çöp vergisi yapılandırma işlemleri için bazı şartlar bulunuyor. İşte, çöp vergisi yapılandırma şartları!



Çöp vergisi yapılandırma şartları!

Belediyenin mücavir alan sınırları içinde bulunan ve katı atık toplama hizmetinden yararlanan konut ve iş yeri sahiplerinden alınan vergiye çöp vergisi deniyor.


Çöp  vergisi dolu veya boş olmasına bakılmaksızın tüm konut ve işyerlerinden alınıyor. Çöp vergisinin mükellefi binayı fiilen kullanan olarak biliniyor. Böylece, taşınmazı kullanan kiracı ise vergi mükellefi de kiracı oluyor.


Vergi ödemeleri için ilk olarak belediyeye beyanname verilmesi gerekiyor.  Çöp  vergisi beyannamesi, mükellef olunduğunda bir defaya mahsus veriliyor.  Takip eden yıllarda binayı kullanan değişmediği sürece beyanname verilmiyor. 


Çöp vergisi iki şekilde taksil ediliyor. Konutlarda su tüketim mikatarı esas alınarak, su faturasına yansıtılıyor. İşyerlerinde ise kullanıcıların belediyeye gidip ödemesi gerekiyor.  Çevre temizlik olarakta bilinen çöp vergisi için bazı şartlar bulunuyor; 


-Yapılandırma hakkının kaybedilmemesi için başvuru süresinin kaçırılmaması gerekiyor.


-Başvurunun ardından başlayan ödeme sürecinde ise, bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. 


Çevre temizlik vergisi ödeme koşulları nelerdir?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön