29 / 03 / 2024

Çorlu Orion AVM'ye otel ve kapasite artışı yatırımı!

Çorlu Orion AVM'ye otel ve kapasite artışı yatırımı!

Trakya'nın ilk alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyan Orion AVM'de kapasite artışı ve 110 odalı şehir oteli yatırımı yapılacak.



Trakya'nın ilk alışveriş merkezi olan Orion Alışveriş Merkezi'nde kapasite artırımı çalışmaları başladı. Mono Mimarlık İnşaat tarafından 1999 yılında inşa edilen Orion AVM'nin kapasitesi 2 katına çıkarılacak. Proje kapsamında 110 odalı bir şehir oteli ve şehir müzesi de yer alıyor. 45 milyon dolara mal olması planlanan proje 2019 yılında tamamlanacak. 


Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yer alan Orion AVM,45 milyon dolarlık yatırımla üç katı kapasiteyle himet verecek. AVM'nin 26 bin 500 metrekarelik kapasitesi, 85 bin 500 metrekareye çıkacak. Kapasite artırım projesi kapsamında 6 bin 300 metrekarelik alanda, 6 kattan oluşacak 110 odalı şehir oteli de inşa edilecek. 


Trakya'nın değişen yüzüne üst düzey çözüm

Trakya ekonomisine doping etkisi yapan Orion AVM'ye yapılacak ek yatırımla bölge ekonomisini zirveye taşıyacağına inandıklarını belirten  Hulusi Zeren, "Özellikle sanayi yatırım çalışmalarıyla hızlı bir gelişim gösteren Çorlu’da günübirlik turist sayısında da artış yaşanıyor. Bölgenin bu değişen yüzü, otel ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Yatırımımız aracılığıyla bölgeye kazandıracağımız 110 odalı şehir oteli aracılığıyla bu ihtiyaca üst düzey çözüm üreterek cevap vermeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu. 



Geri Dön