26 / 04 / 2024

çorlu'da 1 milyon TL'ye fabrika tesisi ve tarlası!

çorlu'da 1 milyon TL'ye fabrika tesisi ve tarlası!

çorlu 2. İcra Müdürlüğü; Tekirdağ, çorlu'da yer alan tarla ve üzerindeki fabrika tesislerini satıyor. Toplam değeri 1 milyon 15 bin 950 TL değerindeki tesislerin ihalesi 28 Haziran 2011 Salı günü açık arttırma suretiyle gerçekleştirilecek...



Verilen ilan şu şekilde;

Bir borçtan dolayı ipotekli bulunan;
Tapu Kaydı: Tekirdağ İli, çorlu ilçesi, Türkgücü Köyü, Suludere Düzova Mevkii. 721 Parselde kayıtlı. 5.200.00m2 yüzölçümlü, tarla vasıflı taşınmaz.

Özellikleri: Dava konusu taşınmaz: Her ne kadar tapu kaydında tarla olarak gözükmekte ise de. Taşınmaz parseli üzerinde gayri faal durumda yaklaşık 10 yıllık içi boş durumda olan fabrika tesisleri vardır. Mevcut imar planına göre yaklaşık 230 m2 yolda kalan kısmı bulunmaktadır. Zemindeki durum itibariyle taşınmazı arka sınırlarına sınır boyunca çam fidanları ekilidir. Taşınmazın giriş kapısı profilden yapılmış raylı demir kapıdır.Taşınmazın sondajla açılmış su kuyusu mevcuttur.Komprasör odası 64 m2 dir. çatı sandeviç panel, kapısı demir kapıdır. Yükleme yeri yerler betondur. çatı ve yan kısımlar profil destekli eternit kaplıdır. Basit sundurma tarzındadır. Boya paketleme yerler özellikli şap betondur. çatı sandeviç panel ve yan kısımlar profil destekli eternit kaplıdır. basLUsundurma tarzındadır. Pres hattı, yerler özellikli şap betondur. çatı ve kısmen yanlar eternit kaplıdır. Öngörünüm ve yemekhane ve ofislerin olduğu kısımda yanlar ve çatı sandeviç panel kaplıdır. 680 m2 lik inşaat çelikkons-trüksiyon olarak yapılmıştır. Zemini fakumlu beton kaplıdır. Yaklaşık 9.50 m2 yüksekliktedir. Ana binanın ön kısmı 2 kat ve çatı arası (3. kat) bir oda olarak düzenlenmiştir. Katlara çıkışlarda demirden yapılmış merdivenlerle sağlanmaktadır. İkinci katta (75 m2) yemekhane, lavabo ve ofis bulunmaktadır. Ofiste duvarlar lambiri, yemekhane dahil yerler muşambadır. 3 katta sadece tamamı lambiri kaplı bir odalı ( 20 m2 )ofis vardır. Kapı ve pencereler PVC dir. Kaynak hattı, zemini özellikli vakumlu betondur. çatı sandeviç panel kaplıdır. 400 m2 lik inşaat çelik konstrüksiyon olarak yapılmıştır. Duvarların yarısı sandeviç panel, yarısı örme duvar şeklindedir. Depo Sundurması yerleri betondur. Demir profil destekli çatı ve yanları eternit kaplıdır. Özelliksiz basit yapıdır. Soyunma, duş, WC yerleri seramiktir. WC, duş duvarlar fayans, geri kalan tüm duvarlar plastik boya, basit yapıdır. İlave olacak inşaa halindeki yapıların yerleri özellikli şap betondur. çatı, kapı, pencere, duvar yoktur. Kaba çelik konstrüksiyon olup, iskelet halindedir. Demir iskelelere ait klon ve kiriş bağlantıları ve kat merdivenleri yapılmıştır. Uzun süre inşaat yürütülmediğinden kullanılan bükme sac profil iskeletler içerisine giren birikmiş sular paslanma ve çürüme şeklinde zararlar oluşturmuştur. Yaklaşık 12.50 m yüksekliktedir. 80m2 + 185m2=265 m2 dir. 265 m2 * 2 kat= 530 m2 imalat vardır. Fabrikanın arkasında direk tipi trafosu vardır. Aynca 15 m2 lik Betonarme trafo binası vardır. Satışa konu taşınmazın tapu kaydının teferruat bilgileri kısmında 02.10.2007 tarih ve 15883 yevmiye ile teferruat şerhi bulunmaktadır.

İmar Durumu : çorlu Belediyesinden alınan imar yazısında: satışa konu taşınmaz E=0,50 sanayi alanında ve imar yolunda kalmakta olduğu bildirilmiştir. Plan örneği dosyamızda mevcuttur. Değeri :1.015.950,00 TL Satış Saati: 11.00-11.10 İpotekten ari olarak satılarak paraya çevrilecektir.

Satış şžartları:

1-  Satış 28.06.2011 Salı günü yukarıda yazılı saatler arasında çorlu 2.İcra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetinin % 60 ını ve rüçhanlı alacaklılar versa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şarti ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartiyle 08.07.2011 Cuma günü yukarıda yazılı saatler arasında çorlu 2.İcra Müdürlüğünde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse taşınmaz en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-  Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetinin % 20 si nispetinde pey akçesi (Türk Lirası veya devlet tahvili dışındaki döviz kabul edilmeyecektir.) veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, tapu satım harcı satış bedelinden ödenecek, damga resmi, tahliye ve teslim masrafları ile KDV, tapu alım harcı alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3-  İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-  Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanunu'nun 133.Maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizinden hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-  şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları.

7-  İİK127.maddesi gereğince adresi tapuda kayıtlı olmayan ilgililer ile tebligat yapılamayan ¬lara ilanen tebliğ yerine kaim olacağı ilan olunur.
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleride dahildir.
Dosya No: 2010-679 Ta.


Kübra Genç/Emlakkulisi.com

Geri Dön