15 / 05 / 2024

Çorum BİLSEM'in yeni binaya ihtiyacı var!

Çorum BİLSEM'in yeni binaya ihtiyacı var!

BİLSEM’in fiziki açıdan yetersiz bir ortamda faaliyetlerini sürdürdüğünü anlatan Yurdanur Özzehinli, “Belediyenin yol yapım çalışmaları nedeniyle yıkılması öngörülen mevcut bina dışında acilen yeni bir binaya ihtiyaç var” dedi.



Çorum İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi ‘Ekim Ayı Toplantıları’ dün gerçekleşen oturumla sürdü.


Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya’nın yönetiminde gerçekleşen toplantıda katip üyeler Aziz Sarüce ve Erhan Akar da hazır bulundu.


İl Genel Meclisi Salonu’nda düzenlenen toplantıda üstün yetenekli öğrencilerin eğitimiyle ilgili hazırlanan komisyon raporu ele alındı.


Yoklama ile başlayan toplantıda, bir önceki birleşime ait tutanak özeti okundu. Meclis üyelerinin verdiği yazılı ve sözlü önergelerin değerlendirilmesi ile devam eden toplantıda bazı komisyonlar tarafından hazırlanan araştırma raporları okunup oylandı.


ÜSTÜN YETENEKLİ 225 ÖĞRENCİYE BİLSEM’DE EĞİTİM


Çorum’daki üstün yetenekli öğrencilerin eğitimi ile ilgili araştırma raporu açıklandı.


İl Genel Meclisi Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Yurdanur Özzehinli, Çorum Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM)’nde sunulan eğitim imkanları hakkında bilgi verdi.


225 üstün yetenekli öğrencinin eğitim gördüğü BİLSEM’in fiziki açıdan yetersiz bir ortamda faaliyetlerini sürdürdüğünü anlatan Yurdanur Özzehinli, “Belediyenin yol yapım çalışmaları nedeniyle yıkılması öngörülen mevcut bina dışında acilen yeni bir binaya ihtiyaç var” dedi.


Özzehinli, BİLSEM’in yeni binasının bir an önce tamamlanarak eğitime sunulması konusunda gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.


ÖNERGELER KOMİSYONLARA HAVALE


Çorumlu kadınların çalışma hayatındaki durumu, turistik tesislerin hizmet kapasitesi, Çorum’daki sağlık tesisi yatırımları, Eğitimde Fatih Projesi ve Eğitime %100 Destek Projesi kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili olarak İl Genel Meclisi’ne yazılı araştırma önergeleri verildi.


Önerge teklifleri yapılan görüşmelerin ardından oylanarak araştırılmak üzere ilgili komisyonlara havale edildi.


Mecitözü’ne bağlı Sırçalı Köyü Köyönü ve Türkmenli mevkiilerindeki bazı taşınmazlarla ilgili imar planının görüşüldüğü toplantıda ayrıca Çorum Merkeze bağlı Sarışeyh, Sazak, Öksüzler, Örencik ve Seydimçakallı köylerine ait yerleşik alan ve civarı tespiti ile ilgili olarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nca hazırlanan raporlar görüşülerek karara bağlandı.


Çorum Hakimiyet 


Geri Dön