18 / 04 / 2024

Çorum Osmancık kentsel dönüşüm projesi en büyük 15 proje arasında!

Çorum Osmancık kentsel dönüşüm projesi en büyük 15 proje arasında!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın büyük ölçekli 15 ayrı ‘Kentsel Dönüşüm Projesi arasında Osmancık yer alıyor. İşte Bakanlığın büyük ölçekli kentsel dönüşüm projeleri..



Bakanlığın büyük ölçekli kentsel dönüşüm projeleri İstanbul Yenişehir Projesi, İstanbul Finans Merkezi, Diyarbakır Sur İçi Bölgesi Master Plan Çalışması,  Ankara  Demetevler Bölgesi Master Plan Çalışması,  İzmir  Karabağlar İlçesi Kentsel Dönüşüm Projesi, Erzurum Yakutiye Ve Aziziye Kentsel Dönüşüm Projesi, Sakarya Erenler Kentsel Dönüşüm Projesi, Ankara Altındağ, Mamak, Çankaya Ve elmadağ İlçeleri Kentsel Dönüşüm Projeleri, Kütahya Merkez Ve Pazarlar İlçesi Kentsel Dönüşüm Projeleri, İstanbul Gaziosmanpaşa, Esenler, Beyoğlu, Küçükçekmece, Zeytinburnu, Pendik, Bağcılar Ve Kadıköy Kentsel Dönüşüm Projeleri,  Adana  Seyhan Ve Ceyhan İlçeleri Kentsel Dönüşüm Projeleri, Edirne Menzilahir Kentsel Dönüşüm Projesi, Bursa Yıldırım İlçesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Çorum Osmancık Kentsel Dönüşüm Projesi olarak sıralanıyor.


 159 proje tamamlanacak


Cumhuriyetin yüzüncü yılında 6,5 milyon riskli konutun dönüşümünün sağlanmasını hedeflediklerini söyleyen Genel Müdür Vedad Gürgen, 2012 yılından bugüne kadar ilan edilen 159 riskli alan projesinin tamamının proje çalışmalarının başladığını ve büyük çoğunluğunun 2018 yılında tamamlanacağını açıkladı.


 Kentsel dönüşüm için riskli alan ilan edilen 123 bölgede belediyelerin  yetkilendirildiğini hatırlatan Gürgen, 29 projede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 5 projede TOKİ, 2 projede ise maliklerce  uygulama yapıldığını aktardı. Ayrıca bu projelere ek olarak Belediye Kanunu kapsamında 2012 yılından bugüne kadar ilgili belediyelerce yürütülen 54 adet Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi bulunuyor.


 Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 200'e yakın proje teklifinin halen incelendiği bilgisini veren Gürgen, uygun görülenler ve riskli alan ilan edilen bölgelerde de 2018 yılına kadar projelerin başlamış olacağını ifade etti.


 Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında ikat mülkiyetli tapuların dağıtıldığını vurgulayan Vedad Gürgen; kırsal alanlarda da yapı bazında analizler yapılarak yapılarını yenilemek isteyen vatandaşların kentsel dönüşümün imkanlarından faydalanabileceklerini açıkladı.


 Çorum Hakimiyet


Geri Dön