25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm elektrik talebinin büyümesinde etkili!

Kentsel dönüşüm elektrik talebinin büyümesinde etkili!

Enerjisa Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Kıvanç Zaimler, "Kentsel dönüşüm elektrik talebinin büyümesinde etkili rol oynuyor" dedi. 



Enerjisa Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Kıvanç Zaimler, şirketin daha yalın bir şekilde yönetilebilmesi için ikiye ayrıştığını ifade etti. Anadolu Ajansı muhabirlerinden Nuran Erkul Kaya'nın haberine göre; elektrikte 20 milyon nüfusa hizmet verdiklerini ifade etti.

 

Kıvanç Zaimler, Türkiye'deki 30 yaşın altındaki nüfus ve kentselleşmeye dikkat çekti. Zaimler, bu durumun Türkiye'de hala elektrik talebinin büyüyeceği anlamına geldiğini söyledi. Zaimler konula ilgili şu şekilde konuştu; "Artık dağıtım şirketleri kendi işlerini dengelemek zorunda kalacak. Çünkü o kadar fazla lokal üretim olacak ki dağıtım şirketlerinin teknolojisi değişecek. Hala elektrik ülkemizde bir yerde kesiliyor, hala kayıp-kaçakla ilgili gündemimiz var. Bir yandan akıllı şebeke ve şehirler derken bir yandan da bu gündemimiz sürüyor. Elektriklerin daha az kesilmesi, artan şehirleşme hızına yetişmek için daha fazla yatırım yapmak zorunda kalacağız." 

 

- "Kentsel dönüşümle talep büyüyor" 


Kentsel dönüşümün elektrik talebinin büyümesinde etkili olduğunu ifade eden Zaimler, "Özelleştirme döneminde şirketleri seçerken büyüme fırsatlarını içerdiği için söz konusu bölgelere odaklandık. Dolayısıyla yeni bir dağıtım şirketi almak gibi bir planımız yok. Dağıtım bölgelerimizde, Suriyeliler hayatın içine entegre olduğu sürece nüfus artışı oldu ve bu da bizim için daha fazla talep demek. Bunun dışında, kentsel dönüşüm de elektrik talebinin büyümesinde etkili. Aynı evin arsasına daha yüksek binalar yapılınca, aynı arsa metrekaresinde 2,5-3 kat daha fazla elektrik tüketilmeye başlanıyor. Bu kentsel dönüşümün olduğu her yerde geçerli. Bu, talebi büyütüyor. Başka dağıtım şirketi alıp büyüyeceğime kendi dağıtım bölgemin içinde yeteri kadar büyüme fırsatı var zaten. Kentsel dönüşümün en yoğun olduğu bölge olarak bizim bölgelerimiz arasında İstanbul Anadolu yakası başı çekiyor. Çevre Bakanlığının yeni açıklayacağı yerler var. Hepsi için hazırlıklarımız var. Öte yandan, 45-50 yaşında hatlar var. İlave talepleri karşılamak için kaynaklarımızın üçte ikisi kentsel dönüşüm ve şehrin genişlemesine gidiyor, kalan kısmı ancak yeni şebekeyi yapmaya gidiyor." açıklamasında bulundu. 


Geri Dön