26 / 04 / 2024

Çorum Osmancık OSB’de arsa tahsisleri başladı!

Çorum Osmancık OSB’de arsa tahsisleri başladı!

Osmancık Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyeti sanayi parsellerinin birim fiyatını belirledi ve Çorum Osmancık OSB’de arsa tahsislerini başlattı.




Osmancık Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyeti sanayi parsellerinin birim fiyatını belirleyerek arsa tahsislerini başlattı.


Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyeti toplantısı Belediye Meclis Salonunda düzenlendi. Toplantıda iki yıllık görev süresi dolan müteşebbis heyeti ve yönetim kurulunun seçimi yapıldı.


Seçimin ardından parsel çalışmalarını değerlendiren yeni müteşebbis heyeti yatırım yapmak isteyen girişimcilere arsa tahsisine başlanmasına karar verdi.


YATIRIMCILARA 51 SANAYİ PARSELİ


Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Başkanı Hamza Karataş, OSB’de yatırımcılar için 51 sanayi parselinin hazır hale getirildiğini belirtti.


Yatırımcılara arsa tahsisini başlattıklarını kaydeden Karataş “Şehrimiz için en önemli yatırım olarak gördüğümüz Organize Sanayi Bölgesinde nihayet arsa tahsis aşamasına geldik. Toplantımızda tahsis kararı alındı. OSB’de 51 sanayi parselimiz var. İnşallah Osmancık yatırımcıların gözdesi, bölgenin sanayi merkezi olacak” dedi.


ARSA TAHSİSİNDE YÜZDE 90 TEŞVİK


Karataş, yatırımcılara arsa tahsisinde yüzde 90’a kadar teşvik verilebildiğini de ifade etti.


Yatırımcıların, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ön gördüğü istihdam durumuna göre teşvikten yararlanacağını kaydeden Karataş “OSB’ye yatırım yapacak olan girişimcilerimiz arsa tahsisinde önemli teşvikler alabiliyor. Bakanlığımızın ön gördüğü istihdam durumuna göre yüzde 90’a kadar teşvik verilebiliyor. Yani 10 bin metrekare arsa alacak bir girişimcimiz yüzde 90 teşvik alması durumunda sadece bin metrekare için ödeme yapıyor. Böyle büyük bir teşvik yatırımcılarımızın önünü daha da açacaktır” diye konuştu.


GEÇİCİ ARSA BEDELLERİ BELLİ OLDU


OSB’nin alt yapı çalışmaları için ihale sürecinin devam ettiğini belirten Karataş, alt yapı çalışmaları henüz tamamlanmadığından geçici bedellerle arsa tahsisi yapılacağını ifade etti.


Karataş, sanayi parsellerinin metrekare fiyatının 29,5 TL olarak belirlendiğini, yatırımcıların yüzde 90 teşvikle arsa tahsisi için Osmancık Organize Sanayi Bölge Müdürlüğüne başvurabileceklerini belirtti.


“YATIRIMCILARI BEKLİYORUZ”


Osmancık’ın hem coğrafi konumu hem de ulaşım imkanları nedeniyle çok avantajlı bir bölge olduğunu kaydeden Karataş, tüm girişimcileri Osmancık’a yatırıma davet etti.



Osmancık Belediyesi


Geri Dön