29 / 03 / 2024

Kırıkkale Silah İhtisas OSB'de arsa tahsisleri başladı!

Kırıkkale Silah İhtisas OSB'de arsa tahsisleri başladı!

Kırıkkale'de 500 dönüm arazi üzerine kurulan Silah İhtisas OSB'de arsa tahsisleri başladı. OSB, Türkiye'de ilk ve tek olma özelliğini taşıyor. 



Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre; Kırıkkale'de 500 dönüm arazi üzerine kurulacak Türkiye'nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için arsa tahsislerine başlandı.  Silah İhtisas OSB'nin altyapı çalışmaları tamamlandı. 


Dikmen Savunma Sanayi AŞ, Kırıkkale Silah İhtisas OSB'de 10 dönümlük 2 parsel üzerinde faaliyet gösterecek. Dikmen Savunma Sanayi ile ön tahsis için protokol imzalandı.


Yapılan OSB'nin Türkiye'de ilk ve tek olduğunu vurgulayan Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, "Altyapı çalışmaları geçen hafta tamamlanmıştı. Şu anda tamamen yatırıma hazır durumda. Müteşebbis toplantısında, Dikmen Savunma Sanayi AŞ'ye ön tahsis kararı almıştık. Bugün de onun imza törenini yapacağız. İnşallah Kırıkkale'de kuracakları tesislerde ilk etapta yaklaşık 40 milyon lira, yani 10 milyon dolarlık yatırım yapacaklar. 150 kişiye istihdam sağlamak üzere 2 parselde 10 dönümlük bir yerde yatırıma başlayacaklar. Mevsim şartları izin verirse bir iki ay içinde fabrika bloklarının yükseldiğini göreceğiz. Başka ön tahsis aldığımız firmalar da var. Onların da sözleşmelerini imzalayacağız. Hem Kırıkkale ekonomisi hem de ülkemizin yerli savunma sanayinin gelişmesi açısından çok faydalı olacak." açıklamasında bulundu. 

 


Geri Dön