19 / 04 / 2024

Çorum Stadı millet bahçesi mi olacak?

Çorum Stadı millet bahçesi mi olacak?

Çorum Stadı'nın millet bahçesi olması için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teklif sunuldu. Mevcut stat ve spor salonunun Gençlik Spor Bakanlığı’na devredilecek.



AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum Stadı'nın millet bahçesi olması için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teklif sunduklarını söyledi. 

Çorum Hakimiyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, mevcut stadyumun yeri ile ilgili teklifte bulunduklarını belirten Ceylan, “Milletvekillerimiz ve belediye başkanımız ile yaptığımız istişare ile mevcut stat ve spor salonunun Gençlik Spor Bakanlığı’na devredilmesi söz konusu. Bakanımız ile yaptığımız görüşmede yeni stat yapıldığında mevcut stadın Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilmesi ile belediyemizin bakanlık adına oraya Millet Bahçesi yapması için bir teklif sunduk. Konuyu Bakanımız değerlendiriyor. Muhtemelen bir sonuç alacağız buradan” açıklamasında bulundu.

Alana konut yapılmayacağını belirten Ceylan; “Mevcut stadın yerine sadece yeşil alan park değil, konferans salonları, engelli eğitim merkezleri, kütüphanelerin olduğu bir sosyal alan düşünüyoruz. Şehrin geleceği bizim için önemli. Oraya yaptığımız konut şehrin trafiğini sıkıntılı hale getirecek. Onun için oraya konut yapılmasını uygun bulmuyoruz” şeklinde konuştu.  


Geri Dön