26 / 04 / 2024

Çorum'da inşa edilen yeni üniversite binası depreme dayanıksız çıktı!

Çorum'da inşa edilen yeni üniversite binası depreme dayanıksız çıktı!

Çorum'un İskilip ilçesinde Hitit Üniversitesi bağlı Meslek Yüksek Okuluna vatandaşların bağışlarıyla yeni bina inşa edildi. Devralınan binanın depreme dayanaksız olduğu öğrenildi. Yaklaşık 1.5 milyon TL harcanarak güçlendirilen binanın inşaatı bilinmeyen bir nedenden dolayı öylece bırakıldı.



2010-2011 yılında İskilip ilçesine Hitit Üniversitesine bağlı olarak Meslek Yüksek Okulu (MYO) açılması kararı verildi. Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre; ancak binası olmayan MYO’ya, belediye tarafından yapılan terminal binası tahsis edildi. 

Üniversite gençlerin yetersiz ve sağlıksız bir ortamda eğitim gördüğünü ve yeni bölümlerin açılmasına uygun olmadığını dile getirerek vatandaşların da yardımlarıyla 2015 yılı Aralık ayında yeni bir binanın temeli atıldı. 4 Katlı ve yaklaşık 1500 metrekarelik alanda inşa edilen yeni bina 2017'de tamamlanarak üniversiteye devredildi.

YENİ BİNA DEPREME DAYANIKSIZ ÇIKTI

İskilip MYO’nun yeni binasını devralan üniversite, inşaattan numuneler alarak yaptığı inceleme sonucunda binanın sağlıklı olmadığını ve depreme dayanıksız olduğunu belirledi. Bunu üzerine yeni bina, 2019'da yaklaşık 1.5 milyon TL harcanarak güçlendirme çalışması yapılmaya başlandı.

Fakat güçlendirme çalışmaları da açıklanmayan nedenlerden dolayı durdu. Ve bu bina da çürümeye terk edildi. MYO’da eğitim gören 509 öğrenci ise geçen yıl belediyeye ait bir binada öğrenimlerini sürdürdü. 

OKUL OLACAKTI, PARK YERİ OLDU

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, devletin imkanlarının ve parasının boş yere harcandığını ifade ederek, “Daha önce İskilip MYO'ya devredilen eski terminal binasının yıkılmak üzere kaderine terk edilmiş. Yeni binanın ise üniversite tarafından devralınmasına rağmen tamamlanmamış.

Halkın bağışlarıyla yaptırılan yeni bina şu anda resmi araçlar için garaj yeri olarak kullanılıyor. Bu bina sağlam ise neden eksiklikleri tamamlanıp eğitime açılmıyor? Eğer sağlam değilse neden Hitit Üniversitesi bu binayı devraldı? Bu binayı hangi müteahhit yaptı ve neden kaderine terk edildi? Binanın yapımı için halktan ne kadar para toplandı? Tadilat ve güçlendirme için 1 milyon 581 bin 400 TL harcanmasına rağmen inşaat neden durduruldu bilmiyoruz” açıklamasında bulundu.

Kentsel dönüşüm projeleriyle depreme dayanıksız yapı stokumuzu yeniliyoruz!


Geri Dön