19 / 04 / 2024

Çorum'da meclis imar ağırlıklı toplandı!

Çorum'da meclis imar ağırlıklı toplandı!

Çorum'da meclis imar ağırlıklı toplandı. Çorum Belediye Meclisi'nin Ocak ayı toplantısı dün Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün başkanlığında yapıldı. Yeni yılın ilk toplantısı yoğun bir gündemle tamamlandı.



Çorum Belediye Meclisi'nin Ocak ayı toplantısı dün Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün başkanlığında yapıldı. Yeni yılın ilk toplantısı yoğun bir gündemle tamamlandı. 

Çoğu imar ağırlıklı 21 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda bazı kararlar alındı. 

Toplantıda ilk olarak; 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 25. Maddesi gereğince Denetim Komisyonu Üyeleri yeniden belirlendi. 

Gülabibey Mahallesi'nde gayrimenkul trampası ile gayrimenkul satın alınması konularının da görüşüldüğü toplantıda eski Kültür Sitesi yerine yaptırılan parka isim verildi, ayrıca parkın kiraya verilmesi konusunda Belediye Başkanına yetki verildi. 

Parkın ismi "Corum Park" olarak belirlendi. 

Park. yeşil alan ve sosyal tesislerde görev yapmak üzere özel güvenlik ekibi oluşturulmasının da görüşülerek kabul edildiği toplantıda 2015 yılında sözleşmeli olarak çalıştırılan personel ücretleri ile zabıta ve itfaiye personeline verilen fazla çalışma ücreti yeni yıl dolaysıyla yeniden belirlendi. 

Küçük Sanayi Sitesi işyerleri için Değişim Ortaklık Payı ücretlerinin de belirlendiği toplantıda; Karacaköy mevkii. Çepni Mahallesi. Gülabibey Mahallesi. Kunduzhan Mahallesi. Sıklık Mevkiinde bulunan bazı alanlarda imar plan değişiklikleri yapılması uygun görüldü. 

Toplantıda ayrıca Velipaşa Hanfnın restorasyon yapılarak yeniden ayağa kaldırılması amacıyla kiraya verilmesi kabul edildi. Toplantıda son olarak Belediye tarafından kurulan Gıda Bankası yönetmeliği görüşülerek kabul edildi. 


Kent Haber


Geri Dön