27 / 04 / 2024

Çorum’un ilk dönüşüm projesi Osmancık’ta gerçekleşiyor!

Çorum’un ilk dönüşüm projesi Osmancık’ta gerçekleşiyor!

Çorum’un ilk kentsel dönüşüm projesinin Osmancık’ta gerçekleştirildiğini belirten Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, ayrıca 160 hektarlık büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük 15 Kentsel Dönüşüm Projesinden birisi olduğunu belirtti.




Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, göreve geldikleri günden bu güne ilçenin geleceğine yönelik hazırlanan projeleri bir bir yatırıma dönüştürdüklerini belirterek “Osmancık; alt yapı problemi olmayan, içme suyu sıkıntısı çözülmüş, sanayi yatırımları yapılmış, kentsel gelişimi tamamlanmış, eğitim, kültür ve turizm alt yapısı tamamlanmış, daha gelişmiş, daha sosyal, mutlu ve huzurlu, yaşanabilir bir şehir olacak. Hedefimiz bu ve bu hedefe hızla yaklaşıyoruz” dedi.


Belediye Başkanı Hamza Karataş, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda son 6 aylık faaliyetlerini değerlendirdi.


Yılbaşında ilçeyi geleceğe hazırlayan önemli projeleri açıkladıklarını hatırlatan Başkan Karataş, geçen süre içerisinde bu projeleri yatırıma dönüştürdüklerini ve çalışmalarda büyük oranda ilerleme kaydedildiğini belirtti.



BAŞKAN KARATAŞ 6 AYLIK FAALİYETLERİ DEĞERLENDİRDİ



OSMANCIK BELEDİYE BAŞKANI HAMZA KARATAŞ:


    -“BÜYÜK PROJELERİ YATIRIMA DÖNÜŞTÜRÜYORUZ”


Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, göreve geldikleri günden bu güne ilçenin geleceğine yönelik hazırlanan projeleri bir bir yatırıma dönüştürdüklerini belirterek “Osmancık; alt yapı problemi olmayan, içme suyu sıkıntısı çözülmüş, sanayi yatırımları yapılmış, kentsel gelişimi tamamlanmış, eğitim, kültür ve turizm alt yapısı tamamlanmış, daha gelişmiş, daha sosyal, mutlu ve huzurlu, yaşanabilir bir şehir olacak. Hedefimiz bu ve bu hedefe hızla yaklaşıyoruz” dedi.


Belediye Başkanı Hamza Karataş, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda son 6 aylık faaliyetlerini değerlendirdi.


Yılbaşında ilçeyi geleceğe hazırlayan önemli projeleri açıkladıklarını hatırlatan Başkan Karataş, geçen süre içerisinde bu projeleri yatırıma dönüştürdüklerini ve çalışmalarda büyük oranda ilerleme kaydedildiğini belirtti.


 


7 BİN YILLIK KALE RESTORE EDİLİYOR


Başkan Karataş, turizm çalışmaları kapsamında restorasyonuna başlanan Osmancık Kandiber Kalesinin ilk etabının yüzde 90 oranında tamamlandığını belirtti.


Osmancık Kalesinin önemli bir miras olduğunu belirten Karataş “Şehrin savunmasında önemli rol oynamış yaklaşık 7 bin yıllık bir kalemiz var. Fakat bakımsızlık dolayısı ile özelliğini yitirmiş bir kaya yığını haline gelmişti. Uzun dönem proje çalışmaları devam etmişti. Biz de hazırlanmış olan bu projeyi uygulamaya koyduk. İhalesini yaptık ve şu anda restorasyon yapılıyor. Girişten zirveye kadar merpenler tarihi misyonuna uygun bir şekilde onarılıyor. İki tane seyir terasımız var. Bir de kafe restoran yapılıyor. Dışarıdan gelen turistlerimizi Osmancık Kalesinde, Osmancık manzaralı kafeteryalarımızda ağırlayabileceğiz. Ayrıca kalenin aydınlatılması da sağlandı. Hem İstanbul istikametin gelen, hem Samsun istikametinden gelen seyahatçiler, şehrimizi geçerken kale siluetini görebiliyorlar” dedi.



ORGANİZE SANAYİ YATIRIMCILARI BEKLİYOR


Osmancık ilçesinin bir sanayi şehri olarak da gelişmesini sağlayabilmek için Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarının tamamlandığını belirten Karataş, kısa sürede OSB’nin alt yapısına başlanacağını belirtti.


OSB’nin resmi olarak kurulmasının ardından kısa sürede imar planlarının yapıldığını belirten Karataş “Osmancık İstanbul – İran istikametinde uluslararası bir yol üzerinde olmasına rağmen henüz yeteri kadar sanayi olarak gelişmesini gerçekleştirememiş bir şehir idi. Biz de OSB sürecini hızlandırdık, onayını aldık ve imar çalışmalarını yaptık. İmar planlarını onaylanması için bakanlığa gönderdik. İnşallah gelir gelmez parsel çalışmalarını yapacağız, girişimcilere arsa tahsis edeceğiz. Fabrikaların kurulumları yapılırken biz de alt yapılarını yapacağız. İnşallah kısa sürede fabrikaların kurulması gerçekleşecek ve Osmancık bir pirinç diyarı olmaktan öte artık bir sanayi şehri de olacak.” dedi.




OSMANCIK SEL BASKINLARIN KORUNACAK


Geçtiğimiz yıl Osmancık ilçesinde ciddi sel baskınlarının yaşandığını ve yüzlerce konutun zarar gördüğünü hatırlatan Başkan Karataş, sel baskınlarının önlenmesi için hazırlanan projenin de hayata geçirildiğini belirtti.


İlçeyi sel baskınlarından korumak amacı ile inşa edilen sel kanalının büyük oranda tamamlandığını ifade eden Karataş “Etkili yağışlarda ilçemizin kuzey yamaçlarındaki derelerde toplanan yağmur suları sele dönüşüyor. Vatandaşlarımızın sel baskınlarından korunması için yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda ve yaklaşık 8 metre genişliğinde bir sel kanalı inşaa ediliyor. Şu anda kanalın yaklaşık yüzde 65’i tamamlandı. İnşallah bundan sonra taşkına karşı kesin bir önlem almış olacağız” diye konuştu.





ÇORUM’UN İLK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ


Çorum’un ilk kentsel dönüşüm projesinin Osmancık’ta gerçekleştirildiğini belirten Başkan Karataş, ayrıca 160 hektarlık büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük 15 Kentsel Dönüşüm Projesinden birisi olduğunu belirtti.


OSMANCIK TARİHE GEÇECEK


Kentsel dönüşüm projesi ile adeta yeni bir Osmancık inşa edileceğini belirten Karataş “Osmancık’ta bu güne kadar gerçek anlamda bir imar planı yapılmamış, şehrin bütün bir imar planı yoktu. Ada bazında parça parça imarlar vardı. Bu da zaman zaman uyuşmazlıklara, imar sorunlarına neden oluyordu. Şimdi biz tüm şehirde bir düzen ve uyumluluk olsun diye Osmancık’ın tamamının imar planını yaptırıyoruz. 125 yıllık Osmancık Belediyesi tarihinde ilk defa komple bir imar planı yapılıyor. Diğer tarafından Çorum genelinde ilk defa bir kentsel dönüşüm projesini Osmancık Belediyesi uyguluyor. Türkiye ölçeğinde büyük bir proje. Bunu gerçekleştirdiğimizde Osmancık tarihe geçecek. Kentsel dönüşüm projesi uygulandığında yepyeni bir Osmancık, daha modern, daha gelişmiş bir Osmancık bulacaksınız.” diye konuştu



TARİHİ İÇME SUYU SORUNU SONA ERİYOR


Başkan Karataş Osmancık’ın şebeke suyunun yıllardır içilemediğini belirterek içme suyu konusunun artık tarihi bir sorun haline geldiğini belirtti.


Tarihi içme suyu probleminin çözümü için de çalışmaların başladığını belirten Karataş “İlçemizin uzun yıllardır kronikleşmiş ve sorunlar yumağı haline gelmiş bir içme suyu meselesi var. Geçtiğimiz yıl bir kuraklık sıkıntısı ile mücadele ettik. 8 tane yer altı kuyusundan karşılıyoruz buranın suyunu. Geçen yıl 4 tanesi kurudu. Buna acil çözüm bulmak zorundaydık. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarımız Sayın Lütfi Akça’nın desteği ile geçen yıl yatırım programına alındı. 2015 yılında da ihalesi gerçekleştirilerek çalışmalara başlandı. Osmancık uzun süredir kronikleşmiş içme suyu meselesini çözmüş olacak. Bu yatırımın içinde Arıtma Tesisi de var. İnşallah birkaç yıl içerisinde içilebilir suya kavuşmuş olacağız” dedi.




OSMANCIK’A DEV SOSYAL ALAN


Başkan Karataş, Osmancık’a tarihi yatırımlar yapılırken şehrin sosyal gelişimine katkı sağlayacak çevre düzenlemeleri ve yeni sosyal alanların da inşa edildiğini belirtti.


Osmancık’a 10 bin metrekarelik dev bir park inşa ettiklerini belirten Karataş “Yeni hastane yanında Küllük Tepesi dediğimiz bir alan vardı. Kötü bir görünüm arz ediyordu. Bir de D100 Karayolu kenarında bulunduğu için ilçemizden geçenler için de olumsuz bir imajdı. Yaklaşık 10 dönümlük bir alan. Biz buraya güzel bir park projesi uyguladık. İçerisinde kafeterya, çocuk oyun alanları, spor alanları, yürüyüş yolları ve vatandaşlarımız için aile piknik masaları yer alıyor. Henüz yüzde 50’si tamamlandı ama daha çalışmalar devam ederken dolup taştı. Vatandaşlarımız çok yoğun ilgi gösteriyor. Çok olumlu tepki aldığımız projelerden birisi. Bu alanda önemli bir ihtiyacı karşıladığımızı düşünüyorum.” dedi.


Başkan Karataş, ilçenin genel manzarasına hakim Adatepe’ni de mesire alanında dönüştürüldüğünü belirtti.



2 DEV PROJE DAHA HAYATA GEÇİRİLİYOR


Başkan Karataş, Osmancık’ın geleceğini ilgilendiren 2 dev yatırımın da hayata geçirildiğini belirterek Doğalgaz boru hattının 16 Haziran’da, Kızılırmak Islah Projesinin de 26 Haziran’da ihale edildiğini belirtti.


Karataş, Kızılırmak Islah Projesi gerçekleştirilirken ırmak sahilinde çevre düzenlemeleri ve yeni sosyal alaların da yapılacağını belirterek Osmancık’ın bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini sözlerine ekledi.


GELECEĞİN ŞEHRİ OSMANCIK


Başkan Karataş, gerçekleştirilen yatırımlar tamamlandığında adeta yeni bir Osmancık’ın inşa edilmiş olacağını ifade etti.


Osmancık’ı geleceğin şehri olarak nitelendiren Başkan Karataş şu ifadeleri kullandı:


 “Osmancık tüm alt yapı problemleri çözülmüş, turizm ve sanayi alanında gelişimini tamamlamış, modern kent yapısıyla, temiz havası, içilebilir suyu ve temiz çevresi ile daha yaşanabilir bir şehir olacak. İşsizliğin olmadığı güçlü bir ekonomisi ile modern bir sanayi şehri olacak. Tarihi ve kültürel mirasın gün yüzüne çıkarıldığı bir turizm şehri olacak. Yatırımlarımız tamamlandığında Osmancık; bölgenin cazibe merkezi ve geleceğin şehri olacak. Hedefimiz bu ve amaç doğrultusunda çalışıyoruz.”



Osmancık Belediyesi



Geri Dön