23 / 04 / 2024

Costa Group, Rostov'da Sheraton Hotel inşa ediyor!

Costa Group, Rostov'da Sheraton Hotel inşa ediyor!

Rusya’nın Türk sermayeli grup şirketi Costa, Rusya’nın Rostov kentine Sheraton Hotel inşa ediyor.



Costa Group Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Çalgüner, “Genel müteahhitlik hizmeti verdiğimiz projede otel, tam manasıyla Türk işadamlarına hizmet vermek için kurulmuş bir tesis. Türkiye’ye 1,5 saat uçuş mesafesiyle oldukça yakın olan Rostov’daki Sheraton Hotel, hem lokasyonu, hem de vereceği lüks hizmetle sadece Türk değil, tüm işadamlarının ilk adresi olacak diye düşünüyorum” dedi. 


Başta inşaat olmak üzere turizm ve enerji alanlarında faaliyet gösteren Moskova merkezli Türk grup şirketi Costa Group, Rusya’nın Rostov kentine Sheraton Hotel inşa ediyor. Rostov’un Türkiye’ye yakın olması itibariyle Türk işadamlarının adresi olacak otel, 2013 yılının başında tamamlanarak oteli işletecek olan Sheraton’a teslim edilecek. 


Costa Group, Rostov da Sheraton Hotel inşa ediyor!


Otel hakkında bilgi veren Costa Group Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Çalgüner, Rostov şehir merkezindeki otelin 48 bin metrekare alanda ve 350 odalı olacağını söyledi. Kabası yarım olarak bitmiş ve kriz sonrası inşaatı durdurulmuş 5 yıldızlı oteli bugün kendilerinin ofis kompleksi haline getirdiklerini dile getiren Çalgüner, projede Avusturyalı inşaat firması Strabag’ın da teknik işveren olarak kendileri ile çalıştığını ifade etti.   

Costa Group, Rostov da Sheraton Hotel inşa ediyor!

Sheraton’ın Rusya’da ilk 5 yıldızlı oteli olacak


70 milyon dolara mal olan projede 350 oda kapasiteli otelin yanı sıra ofis, spa ve otopark da inşa ettiklerini anlatan Çalgüner, “Proje işletmeci Sheraton Starwood’un Avrupa ve Amerika’da uyguladığı yüksek standart ve normlara uygun yapılacak ve hareketli mobilya dahil olmak üzere komple anahtar teslimi olacak. Bu otel, Sheraton’un Rusya’da işleteceği ilk gerçek manada 5 yıldızlı otel olma özelliğini de taşıyor. Bu projenin tamamlanması için toplamda 750 kişi çalışmış olacak. Otel tamamlandığında geceliği tahminimce 500 dolar civarında olacak. Bu otel lokasyon, vereceği hizmet tarzı ve işlevi olarak İstanbul Swissotel ile kıyaslanırsa yanlış olmaz sanırım. Aradaki tek fark, bu otelin business ve kongre oteli olmasıyla birlikte aynı zamanda spa-otel olması nedeniyle de turistik olarak da çalışacağını düşünüyorum” diye konuştu.  


Lüks Sheraton’lar için örnek teşkil edecek


Bu otelin hem Rusya’daki en lüks ilk Sheraton olacağını, hem de tüm dünyadaki Starwood otelleri arasındaki en lüks Sheraton olarak kayda geçeceğini belirten Çalgüner, bu nedenle Starwood yönetiminin Amerika’dan proje ile yakından ilgilendiğini ve bundan sonraki yeni lüks Sheraton’lar için bu pilot projenin örnek gösterileceğini aktardı.

Rostov’un hem yakındaki olimpiyatlar nedeniyle, hem de bölgenin başkenti gibi olması itibariyle gayet hareketli bir şehir olduğunu belirten İzzet Çalgüner, şehirde beş yıldızlı otelin neredeyse hiç olmadığını, mevcut otellerin 3 yıldızlı kalitede bile olmadıklarını aktardı. Bu nedenle otelin bölgedeki ilk ve tek gerçek beş yıldızlı otel olacağını ve Starwood’un Rusya’daki en lüks oteli olacağını söyleyen Çalgüner, bu sebeple müşteri yelpazesinin oldukça geniş otel olacağını kaydetti. 

Otele tam manasıyla Türk işadamları için kurulmuş bir otel denebileceğini dile getiren Çalgüner, otelin Türkiye’de en yakın 5 yıldızlı otel, kongre ve spa merkezi olacağını açıkladı. 

Costa Group, Rostov da Sheraton Hotel inşa ediyor!

Rusya’da otel yatırımına ihtiyaç var


Rusya’daki otel inşaatları hakkında da bilgi veren Costa Group Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Çalgüner, “Rusya’daki en büyük otel inşaatı furyası, herkesin bildiği gibi olimpiyatlar nedeniyle Sochi’de. Sochi ve olimpiyatlar bu bölgedeki inşaat piyasasının neredeyse yüzde 100’ünü kapsıyor, diyebilirim. Bunun dışında Rusya’da otel inşaatı, diğer inşaatlara göre daha geride kalmış durumda. Yıllardır hem Rusya’nın  turizmi öne çıkartılamamış ve bir turistik ülke olmaması, hem de otel projelerinin yatırımcıya geri dönüşünün 10-12 yılda oluyor olması en önemli etken. Ancak son teşviklerle otel yatırımlarının artik artacağını düşünüyorum. Yatak sayısının talebin çok altında olması ve bazı yoğun dönemlerde 300 dolarlık oda fiyatının 1500 dolara çıkması bu ihtiyacı doğurdu” şeklinde konuştu. 


Krizde insana yatırım yaparak büyüdü


Krizde tüm firmaların personel çıkardığı bir dönemde, yetenekli sektör profesyonelleri ile anlaşıp insana yatırım yaparak büyüyen Costa Group, ortaya koyduğu farkla da krizi tam anlamıyla fırsata çevirdi. Lokomotif şirketi Costa Construction olan grup, turizm ve enerji sektörlerinde de faaliyet gösteriyor. Alışveriş merkezi, konut, ofis ve otel projelerinin temel müteahhitlik hizmetlerini üstlenen ve merkezi Rusya’da olan Costa’nın ayrıca İstanbul, Katar ve Dubai’de de ofisi bulunuyor. Costa, İtalya ve Amerika’da ise farklı sektörlerde faaliyet gösteriyor. Yurt dışında kazandığı sermaye ile Türkiye’ye yatırım yapan Costa; Capital Partners, Capital Group, BEL Development, Donstroy, IKEA, RMB Invest, Torgovy Kvartal etc gibi isimleri portföyünde bulunduruyor. Geçen yıl cirosu 200 milyon dolar olan Costa'nın bu yıl sonundaki hedefi 420 milyon dolar. Mühendis ve yönetim kadrosu 250 kişi olan Costa'nın şu anki toplam istihdamı 1800. Yıl sonunda ise bu sayının 2500 olması bekleniyor. Kurumun çok kültürlü bir yapısı ve her milletten çalışanı bulunuyor. Rusya'da iş yapmak isteyen Türk yatırımcılara, tecrübesiyle yardım etmek isteyen Costa, bu ülkede iş yapmak isteyen herkese bir iş olduğunu belirtiyor. Ayrıca kurum, Türkiye'deki yatırım alanlarını kendisi için sürekli keşfetme amacını taşıyor.




Geri Dön