26 / 04 / 2024

Cratos Premium Oteli, Girne'de açılıyor!

Cratos Premium Oteli, Girne'de açılıyor!

Açılışını Jennifer Lopez'in yapacağı Cratos Premium ile Bvlgari otel yatırımları Yavru Vatan'a turizmde sınıf atlatmayı hedefliyor



Yıllardır ambargo nedeniyle turizmde istediği çıkışı yapamayan Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs'ın turizmde ekseni lükse kayıyor. Son dönemde adada ortaya çıkan lüks otel projeleri dünyanın gündemini Kuzey Kıbrıs'a çekmeyi amaçlıyor. Bu yatırımların ortak özelliği ise hepsinin üst gelir grubunu hedefleyen lüks turizm yatırımlarından oluşması. Önümüzdeki hafta içinde açılacak olan Boz Group tarafından Girne'de yapılan Cratos Premium Oteli, sadece 220 milyon dolarlık yatırımıyla değil açılışını yapacak olan ünlü Latin sanatçı Jennifer Lopez ile de dünya gündemine oturacak. Bunun yanı sıra Kıbrıslı işadamı Yılmaz Bektaş'ın 2011'de tamamlanacak ve lüks marka Bvlgari tarafından işletilecek olan oteli de 460 milyon dolar ile adanın en lüks yatırımı olacak.

ADANIN TANITIMINA KATKI

Yatırımlar ambargo nedeniyle direkt uçuşların olmadığı ve hedef kitleye ulaşamayan ada turizmi için sıçrama ivmesi yaratacak. Kuzey Kıbrıs Acenteler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Özbek Dedekorkut, "Bu yatırımların turizmin çeşitlendirilmesi ve zenginleştirilmesi için adaya büyük faydası olacak. Marka otellerin açılması ve ünlülerle organizasyonların yapılması Kuzey Kıbrıs'ın tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Yıllardır dünyaya kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. Artık bu yatırımları göstereceğiz" diye konuştu.

Çıplaklar kulübü yer alacak

410 premium odadan oluşacak Cratos Premium otelde Nü Club olarak adlandırılan bir çıplaklar kulübü yer alacak. Kulüpte masaj hizmeti de verilecek. Bvlgari otelin ise 250 suit ve 20 kral dairesi ile 19 özel villa suitleri Bvlgari markasının tasarımcıları tarafından yapılacak. Otelin odalarından bahis masalarına canlı bağlantı yapılabilecek. VIP müşterilere özel krediler açılacak. Bunun yanı sıra otelin denizine 6 metreye kadar ayağı incitmeyecek özel taşlar döşenecek.

'Yatırımlar siyasi anlam da taşıyor'

KUZEY Kıbrıs Turizm Bakanı Kemal Dürüst, "Yatırımlar yıllardır ambargoyu delmek için mücadele verenlere mesaj verecek. Özellikle bu yatırımlar ülkemizin yatırımcıları tarafından yapıldığında siyasi kazanım büyük olacaktır. Bu yatırımlar ekonomik katkı sağlamasının yanında siyasal kazanım da sağlar" diye konuştu. Dürüst ayrıca Türkiye'den başka büyük yatırımcıların da lüks otel yapımı için kendilerine başvurduğunu, bu başvuruları değerlendirdiklerini söyledi.
Dilek Taş/Sabah


Geri Dön