28 / 03 / 2024

Crystal Hotels, 'Nirvana' ile otel zincirine en çevreci halkayı ekliyor!

Crystal Hotels, 'Nirvana' ile otel zincirine en çevreci halkayı ekliyor!

Crystal Hotels'in Nisan ayında ilk misafirlerini kabul edeceği Beldibi'ndeki oteli Nirvana her açıdan A Plus. Enerjisini topraktan alacağı bir sistem kuran ve ağaçlandırma çalışmaları yapan otel, Kültür ve Turizm Bakanlığından da 'yeşil yıldız' aldı.



Nirvana enerjisini topraktan alacak, A+ hizmet sunacak 



Crystal Hotels, 'Nirvana' ile otel zincirine en çevreci halkayı ekleyecek. Toprağın doğal ısısından enerji üretilerek Türkiye'de bir ilke imza atılan otelde, A Plus sınıfı enerji tasarrufu sağlayan klimalar kullanılacak ENERJİ tasarrufu artık bir yaşam tarzı. Elektrikli ev eşyaları seçiminde A Plus ürünler öne çıkarken artık tatilde de tercih 'çevre'den yana. 


Crystal Hotels'in nisan ayında ilk misafirlerini kabul edeceği Beldibi'ndeki oteli Nirvana her açıdan A Plus. Enerjisini topraktan alacağı bir sistem kuran ve ağaçlandırma çalışmaları yapan otel, Kültür ve Turizm Bakanlığından da 'yeşil yıldız' aldı. 


100 milyon euroya mal olan Nirvana aynı zamanda lüks segmentte sunacağı hizmeti ile de A Plus olmayı hedefliyor. 

Crystal zincirinin sektöre dahil olması 1955 yılına kadar uzanıyor. 

Turan Kilit tarafından kurulan Kilit Grubu, çalışma hayatına Kristal Züccaciye Toptan ve Perakende Ev Gereçleri ile başlıyor ve zamanla otel ekipmanları sektöründe adını duyuruyor. 1996'da Kristal Kimya ve aynı dönemde Orion Turizm'i kuran grup, 1997'de de Kristal Endüstriyel Mutfak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ni hayata geçirerek mutfak ekipmanlarının projelendirmesi ve üretimini üstleniyor. 

Crystal Hotels CEO'su Umman Çetinbaş, ilk otellerinin 2005'te kurduklarını belirtiyor. Çetinbaş, "2008'e geldiğimizde üç otel işletiyorduk. 


10 yıl içerisinde de bu rakamı 13'e çıkardık" diyor. Grubun 14'üncü halkası ise Nirvana olacak. Ayrıntıları Çetinbaş şöyle anlatıyor: "Nirvana Lagoon Villas Süites & SPA, bizim için otelcilikte bir Nirvana. 

Onu, gerek mimari yapısı gerekse müşterilere sunulacak hizmetlerin çok üst düzey olması nedeniyle Crystal markamızın dışında tuttuk. 

Beldibi'nde bulunan Nirvana tamamen A Plus konuklarımıza yönelik. 

Ancak sadece müşteri portföyünde A Plus olmayacağız. 


Otelimiz; 160 dönümlük alanda yer alan 3 bin 166 adet çam ağacı, 400'ün üzerinde bitki çeşidi, 50 adet 300-400 yıllık zeytin ağacı ile kentin en büyük peyzaj yatırımlarından birinin gerçekleştirileceği bir doğa cenneti olacak. 


Bu yönüyle de A Plus. Yeşil çam fıstıklarının arasında bulunan Nirvana, villalar ve süitlerden oluşuyor. Otelimiz arazisi de dahil olmak üzere 100 milyon euroya mal oldu. Burada Malp tarzı villalar kullandık. Ayrıca burada 700 kişiye istihdam sağlayacağız. Böylece tüm otellerimizdeki çalışan sayısı 6 bini bulacak." 


Ticari Hayat



Geri Dön