18 / 04 / 2024

Çubuk yolunun şerit sayısı artırılıyor!

Çubuk yolunun şerit sayısı artırılıyor!

Ankara-Çubuk arasındaki yolunun şerit sayısının arttırılmasını sağlayacak çalışma törenle başlatıldı



Çubuk Kavşağı'nda düzenlenen törende konuşan  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kamulaştırmalar nedeniyle, önceden 4'er şerit gidiş-geliş olarak yapma vaadinde bulundukları yolu, 3'er şerit olarak hizmete açacaklarını söyledi. Gökçek, yolun sağında ve solunda ağaçlar olmasını arzu ettiğini, çalışmalar tamamlandığında Çubuk yolunun kalitesinin artacağını dile getirerek, böylece Çubuk ile Ankara arasındaki ulaşımın daha rahat hale geleceğini vurguladı.

Melih Gökçek, "Ankara'nın değişmekte olan ilçelerinden Çubuk'ta, seçim öncesi vaatlerimizi yerine getirerek, yolun, 3'er şerit gidiş-geliş yapılmasının temelini atıyoruz. Sıcak asfalt kullanılacak. 14,5 kilometre olan yolu, 3 ayda tamamlayarak Esenboğa yolunun kalitesinde yapacağız" dedi. Yapacakları çalışmada Karayolları Genel Müdürlüğü'nden destek aldıklarını belirten Gökçek, yolun hayırlı olmasını diledi.

Bir gazetecinin, "Yapılan çalışmayla Ankara-Çubuk arasının kaç kilometrede gidileceğine" ilişkin sorusu üzerine Gökçek, "Gidilecek sürate bağlı. Trafik kurallarına uyuma bağlı. 20 dakikada alınır" karşılığını verdi.

METROPOLÜN KUZEYDE PARLAYAN YILDIZI
Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden de, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalarla, Çubuk'un metropolün "kuzeyde parlayan yıldızı" olacağını söyledi. Gerçekleştirilen hizmeti "inanılmaz" olarak nitelediren Özden, "2050'lerde yapılması beklenen hizmeti Melih başkan öne çekti. Kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından Gökçek, iş makinesine binerek Çubuk yolunun 3'er şerit geliş-gidiş olmasına yönelik çalışmayı başlattı.
AA


Geri Dön