28 / 03 / 2024

Çubuklu-Kanlıca arasına kazıklı yaya yolu geliyor!

Çubuklu-Kanlıca arasına kazıklı yaya yolu geliyor!

İstanbul Boğazı'nda Emirgan'a yapılan kazıklı yaya yoluna kardeş geliyor. Beykoz'da Çubuklu-Kanlıca Sahil yolu projesi" kapsamında yapımına başlanan yeni yaya yolu inşaatı tüm hızıyla sürüyor.



İstanbul Boğazı'nda Emirgan'a yapılan kazıklı yaya yoluna kardeş geliyor. Beykoz'da Çubuklu-Kanlıca Sahil yolu projesi" kapsamında yapımına başlanan yeni yaya yolu inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Proje tamamlandığında 3 kilometrelik sahil yolu kazanılacak.


3 KİLOMETRELİK YAYA YOLU


İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi işbirliği ile yapılan proje kapsamında Boğaz sahili, kazıklı yol sistemiyle denize doğru 10 metre genişleyecek. Projeyle ilk etapta Çubuklu iskelesi ile Kanlıca arasında 1200 metrelik sahil yolu gerçekleştirilecek. Daha sonra Beykoz'a doğru uzatılacak ikinci etabın da tamamlanmasıyla 3 kilometrelik sahil yürüyüş yolu kazanılmış olacak.


YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLU OLACAK 


Proje kapsamında denizden alınacak 10 metrelik yaya yolunda yürüyüş ve koşu parkurları, bisiklet yolu bulunacak. Proje tamamlandığında balık tutma iskeleleri yapılarak, amatör balıkçıların yürüyüş yapanları rahatsız etmeleri engellenecek. Dinlenme ve aktivite alanlarının bulunacağı yeni yaya yolu, peyzaj düzenlemeleri yapılarak yeşillendirilecek ve ışıklandırılacak.


Habertürk


Geri Dön