24 / 04 / 2024

Çukurova Bölgesel Havalimanı 2 yılda tamamlanacak!

Çukurova Bölgesel Havalimanı 2 yılda tamamlanacak!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, 2 pisti ve alt yapısı tamamlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın 2 yılda tamamlanacağını kaydetti.



Mersin'in Akdeniz ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Gültak, 2 pisti ve alt yapısı tamamlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın 2 yılda tamamlanacağını açıkladı.

Belediye tarafından yapılan açıklama kapsamında yeni yılın ilk meclis toplantısı Adanalıoğlu Mahallesi'nde düzenlendi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; toplantıya başkanlıkta bulunan Gültak, havalimanının, Mersin ve Akdeniz açısından önemli olduğunu belirtti. Gültak, şu açıklamalarda bulundu:

"Havalimanının 2 pisti ve alt yapısı bitti, sadece üst yapısı kaldı. Büyük firmaların da bu işe talip olduğunu duydum. İhalesi açıldığı anda Türkiye ve dışarıdan büyük firmalar 'yaparız' diyorlar. İki yılda havalimanı bitecek inşallah. Çukurova Bölgesel Havalimanı, yapımı bittiği anda İstanbul Havalimanı'ndan sonra ülkemizin ikinci büyük havalimanı olacak. Bu hem turizmi hem de çiftçilerimizi olumlu etkileyecek."

Gültak, havalimanıyla bölgede üretilen ürünlerin, uçak kargo ile Türkiye ve Avrupa'nın birçok ülkesine gönderilebileceğini kaydetti.


Geri Dön