25 / 04 / 2024

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaatı durdu mu?

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaatı durdu mu?

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının tamamen durdurulduğu iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti  Adana  Milletvekili İsmail Koncuk, Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının tamamen durdurulduğu iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Koncuk, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Koncuk, ''Çukurova Bölgesel Havalimanı’ran. yıllardır tamamlanacağından bahsediliyor ancak havaalanının ihalesi defalarca iptal edildi. Ne zaman tamamlanacağı ise belirsizliğini korurken “Adana’nın havalimanına” yıllardır yatırım yapılmıyor, pist uzatılmıyor ve 1950'li yılların üst yapısıyla hizmet verilmeye çalışılıyor.

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığınıza daha önce yönelttiğim 7/7216 esas sayılı soru önergeme cevap olarak, Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaat işinin devam etmekte olup sözleşmesine göre iş bitimi tarihi 7/11/2019 olarak belirtilmektedir. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün, Resmi Gazete’de yayımlanan ilanına göre, 4/2/2020 tarihine kadar “yap-işlet-devret modeli” çerçevesinde yaptırılacak Çukurova Havalimanı üstyapı tesislerinin yapımı, iç ve dış hatlar terminali ile mütemmimlerinin işletilmesinin ihalesi, “kapalı teklif alma usulü” ile başvurmaları istenmektedir.'' diye konuştu.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un soruları:

1. Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının tamamen durduğu yönündeki iddialar doğru mudur?

2. Çukurova Bölgesel Havalimanın öngörülen açılış tarihi ne zamandır?

3. Geçmediğimiz yol, geçmediğimiz köprü, gitmediğimiz hastane için milyarlarca lira ödemekteyiz, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile yapımı gerçekleştirilecek olan Çukurova Bölgesel Havalimanı için garanti edilen yolcu sayısı kaçtır?

4. Ülkemizin insanlarının modem yatırımlarla yaşamları kolaylaştırılması için bu projeleri doğru planlayarak Devlet olarak neden kendi öz kaynaklarımızla yapılamamaktadır?


Geri Dön