18 / 04 / 2024

Çukurova Havalimanı ihalesi yapıldı!

Çukurova Havalimanı ihalesi yapıldı!

Çukurova Havalimanı’nın iç ve dış hatlar, kargo, kule ve itfaiye binaları yapım ve işletim ihalesi bugün saat 10.00’da gerçekleştirildi. İhalede, 5 yatırımcı grub yer aldı. Ön görülen yatırım tutarı 250 milyon euro...



Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın temeli, 2013'te atıldı. Projenin inşaatı aradan geçen 7 seneye karşın yaşanan bazı sorunlar nedeniyle tamamlanamadı. İhala bugün saat 10:00'da yeniden gerçekleştirildi.

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre; aylardır beklenen Çukurova Havalimanı ihalesinin kazan ismi belli oldu. DHMİ Genel Müdürlüğü'nde yapılan ihaleye 2 firma katıldı. Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılması kararlaştırılan ihale için teklif veren firmalar Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş./ Kalyon Hav. ve İnşaat A.Ş./ Cengiz İnşaat San.ve Tic.A.Ş. Ortak Girişimi ile Günbeton İnşaat ve Tic. A.Ş./Terminal Yapı Ticaret A.Ş. Ortak Girişimi oldu.

ŞARTLI TEKLİF VEREN LİMAK - KALYON - CENGİZ ORTAK GİRİŞİMİ ELENDİ

Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş./ Kalyon Hav. ve İnşaat A.Ş./ Cengiz İnşaat San.ve Tic.A.Ş. Ortak Girişimi şartlı teklif vermesi nedeniyle ihale dışı bırakıldı.

Günbeton İnşaat ve Tic. A.Ş. - Terminal Yapı Ticaret A.Ş. Ortak Girişimi ile yapılan pazarlık neticesinde 100 milyon euro kira bedeli karşılığında ihale sonuçlandırıldı. İhale sonucu İdarenin Yönetim Kurulunca kabulünü müteakip, Ulaştırma ve Altyapı Bakanının onayı ile netlik kazanacak.

Çukurova Havalimanının toplam yatırım tutarının 250 milyon euroya ulaşması beklenmekte. 

Çukurova Havalimanı ihalesinde teklif süresi ertelendi!

 

 


Geri Dön