26 / 04 / 2024

Kütahya Gediz ve Ilıca kaplıcası atıksu arıtma tesisi ihalesi yapıldı!

Kütahya Gediz ve Ilıca kaplıcası atıksu arıtma tesisi ihalesi yapıldı!

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Atık Su Arıtma Tesisi ve Ilıca Termal Turizm Merkezi Paket Arıtma ve Kanalizasyon sistemleri ihalesi yapıldı. Gediz Belediyesi ile ihaleyi kazanan yüklenici firma arasında sözleşme imzalandı....



Konu hakkında açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, "Göreve başladığımda atıl vaziyette duran atık su arıtma tesisini işler hale getirerek 10 yıldır faal olarak kullanmaktayız. Ancak eskiyen teknolojisi nedeniyle ekonomik olmaktan çıkan atık su arıtma tesisimizin yenilenmesi amacıyla proje hazırlayıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaatta bulunduk. Kabul edilen ve onaylanan projemize ek olarak Ilıca Kaplıcamıza da paket arıtma ve kanalizasyon sistemi kurulması da ilave edilerek İller Bankası tarafından ihale edildi. İhale aşaması sonuçlanarak yüklenici firma ile yapım sözleşmesi imzalandı.


Daha öncede basına bilgi verdiğimiz üzere bu projenin hayata geçirilmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığından belediyemize 2 milyon TL.'lik hibe kredi verilmiştir. 8 milyon 687 bin 185 TL. değerindeki projenin sözleşmesi imzalanmış ve böylece Gediz, daha modern ve günümüz teknolojisine uygun bir atık su arıtma tesisine kavuşmada başarıya ulaşmıştır.


Finansmanın Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden 1 milyon 996 bin TL hibe ve ayrıca geri kalan bedel içinde 11 Temmuz 2013 tarihinde aldırmış olduğumuz İller Bankası Yönetim Kurulu Kararı gereğince, İlbank Alt Yapı Uygulama Dairesi Başkanlığı Sukap kapsamında ihale bedelinin yüzde 50'si oranında ödenekten karşılanması ve kalan kısmın yüzde 50 kredi alınarak imalatların gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.


Çevre sağlığı açısından çok önem arz eden proje, birçok il, ilçe ve belediyelerde bulunmamaktadır. Gediz bu konuda yine öncü olmuştur" dedi.


Haber 3


Geri Dön