25 / 04 / 2024

Çukurova Havalimanı’nın altyapı inşaatı tamamlanıyor!

Çukurova Havalimanı’nın altyapı inşaatı tamamlanıyor!

Alt ve üstyapı tesisleri yapımı inşaatı süren Çukurova Havalimanı’nda sona geliniyor. Altyapı çalışmalarının hızla devam ettiği projenin yüzde 40'ı tamamlandı.



Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, inşaatı devam eden Çukurova Havalimanı’nda incelemelerde bulundu. Proje hakkında açıklama yapan Ocak, görevlilerden detaylı bilgi aldı.

Yüzde 40'ı tamamlandı

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, DHMİ Müdürü Ocak, “Bugün  Adana  Havalimanı’mızda görev yapan kıymetli mesai arkadaşlarımızla bir araya gelip, kendileriyle sohbet ettik, faaliyetler hakkında bilgi aldık. Daha sonra Çukurova Havalimanı Altyapı Tesisleri Yapımı ile Çukurova Havalimanı Üstyapı Tesisleri Yapımı inşaatında incelemelerde bulunduk, hızlı bir şekilde devam eden çalışmaları denetledik. Tamamlandığında ülkemizin en güzel havalimanları arasında yer alacak olan Çukurova Havalimanı’nın altyapı işi yüzde 40 seviyesine ulaşmış durumda” şeklinde konuştu.

10 milyon kapasiteli terminal binası

Çukurova Havalimanı’na 10 milyon kapasiteli terminal binası yapılacağını belirten  Ocak, “İş kapsamında 3500 x 60 m ebatlarında pist, 3500 x 45 paralel taksi yolu, 1000 x 240 ebadında 40 uçak kapasiteli apron, ayrıca kargo ve özel uçaklar apronunun yapımı süratli bir şekilde devam ediyor. Üstyapı tesisleri işi kapsamında ise 200 bin metrekare, 10 milyon kapasiteli terminal binası, 120 bin metrekare yarı açık otopark, 11 adet yolcu köprüsü, Garaj, itfaiye, güç merkezi ve benzeri destek binaları bulunuyor. 07.05.2018 tarihinde yer teslimi yapılmış olan inşaatta çalışmalar devam ediyor” dedi.


Geri Dön