20 / 04 / 2024

çukurova havalimanı inşaatı

çukurova havalimanı inşaatı

Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Çukurova Havalimanı inşaatının akıbetiyle ilgili soru önergesi verdi. 

Çukurova Havalimanı inşaatında son durum ne?

Çukurova Havalimanı, yarım kalan inşaatı ile hayal kırıklığı yarattı. İlk projenin sahibi Emre Arolat Mimarlık, proje üzerinde değişiklik yapılması konusunda bilgileri olmadığını, ortaya çıkabilecek yapısal güvenlik zafiyetlerinden dolayı sorumluluk kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Çukurova Havalimanı Projesi meclis gündeminde!

Çukurova Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Havalimanı'nın yapımı meclis gündeminde!

Çukurova Havalimanı'nın yapımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Havalimanı'nın ihalesi iptal edildi!

Çukurova Havalimanı üstyapı tesislerinin ihalesini Günbeton İnşaat-Terminal Yapı ortak girişi, 100 milyon Euro kira bedeli ile kazandı. Toplam yatırım tutarının 250 milyon Euro olması hesaplanan inşaat ortaya çıkan güvensizlik nedeniyle DHMİ Yönetim kurulunca ihale iptal edildi.

Çukurova Havalimanı'nın inşaatı için bin istihdam!

Çukurova Havalimanı inşaatında 1000 kişilik yeni istihdam sağlanması planlanıyor. Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilen Çukurova Havalimanı'nın 2,5 yılda tamamlanması planlanıyor.

Çukurova Havalimanı ihalesi 4 Şubat'ta!

Yaklaşık 9 yıl boyunca yapımı adeta yılan hikayesine dönen Çukurova Havalimanı için şimdi de kapalı teklifle üst yapı ihalesi düzenleniyor. İhale 4 Şubat 2020'de gerçekleştirilecek.

Çukurova Havalimanı'nın inşası TBMM gündeminde!

2013'te yapımına başlanılan Çukurova Havalimanı'nın inşaatı TBMM gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a soru önergesi gönderdi.

Çukurova Havalimanı’nın altyapı inşaatı tamamlanıyor!

Alt ve üstyapı tesisleri yapımı inşaatı süren Çukurova Havalimanı’nda sona geliniyor. Altyapı çalışmalarının hızla devam ettiği projenin yüzde 40'ı tamamlandı.

Çukurova Havalimanı'na Stroy İnvest ortak oldu!

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatı için kredi arayışına giren yüklenici firma Çukurova Havalimanı Yatırım Yapım ve işletme A.Ş., Rus Stroy invest ile anlaştı. Ramazan Bayramı'ndan sonra inşaatın kaldığı yerden başlayacağı belirtildi.

Çukurova Havalimanı Mart 2016'da tamamlanacak!

' Kredi teminindeki ' çıkmaz nedeniyle inşaatı bir yıl önce durdurulan Uluslararası Çukurova Havalimanı 'nın yapımındaki belirsizlik sürüyor.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaat çalışmalarında yavaşlama var!

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının durduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Proje Müdürü Güzel: "İnşaat çalışmalarında yavaşlama var ancak bu, çalışmaların zamanında bitirilmeyeceği anlamına gelmiyor" dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 

Çukurova Havalimanı inşaatının akıbeti meclis gündeminde!

Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Çukurova Havalimanı inşaatının akıbetiyle ilgili soru önergesi verdi. 

Rize-Artvin Havalimanı inşaatında son durum ne oldu?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı inşaatı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında son durum ne?

Mersin'de devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Havalimanında ilk etap çalışmalarının 2022'de bitirilmesi planlanıyor.  

Çukurova Havalimanı altyapı inşaatının yüzde 92,3'ü tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada, Çukurova Havalimanı altyapı inşaatının yüzde 92,3'ünün tamamlandığını söyledi.

Ant Yapı Mirny Uçak Terminali’nin inşaatına başladı!

Yurt içinde ve yurt dışında birçok önemli proje hayata geçiren,Türkiye’nin önde gelen müteahhitlik şirketleri arasında yer alanAnt Yapı, Rusya’nın Yakutistan Bölgesi’nin Mirny şehrinde yeni bir havalimanı inşaatına başladı.

Rize- Artvin Havalimanı inşaatı Aralık'ta tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı inşaatının Aralık ayında tamamlanacağını açıkladı. 

Rize-Artvin Havalimanı'nın inşaatı yüzde 76 tamamlandı!

Rize-Artvin Havalimanı inşaatında sona gelindi. İlk uçuşun Temmuz ayında gerçekleşmesi beklenen projede yüzde 76 ilerleme kaydedildi. 

Çukurova Havalimanı inşaatında son durum ne?

Çukurova Havalimanı, yarım kalan inşaatı ile hayal kırıklığı yarattı. İlk projenin sahibi Emre Arolat Mimarlık, proje üzerinde değişiklik yapılması konusunda bilgileri olmadığını, ortaya çıkabilecek yapısal güvenlik zafiyetlerinden dolayı sorumluluk kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Rize-Artvin Havalimanı inşaatında sona gelindi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 3 yıl önce temeli atılan Rize- Artvin Havalimanı inşaatının yüzde 80'i tamamlandı. 

Rize Artvin Havalimanı inşaatında son durum ne?

Kulesi "Çay bardağı" şeklinde inşa edilecek olan Rize Artvin Havalimanı inşaatında son durum ne?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pist inşaatında son durum!

7 yıldır bitirilemeyen Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pist inşaatının altındaki tünellerde ikinci çatlak yaşandığı iddia edildi. 

Atatürk Havalimanı'ndaki hastane inşaatı meclis gündeminde!

Atatürk Havalimanı'nda inşaatı süren pandemi hastanesinin konumlandırıldığı yer dolayısıyla pistlerin kullanılamaz hale geldiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

çukurova havalimanı inşaatı Haberi

çukurova havalimanı inşaatı

Çukurova Havalimanı inşaatının akıbeti TBMM gündemine taşındı. Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

İsmail Koncuk, sorularının Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanmasını talep etti. Koncuk, "Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim" dedi. Koncuk, şunları kaydetti:

"Adana ve Mersin illerine hizmet verecek olan 15 Aralık 2011'de ihalesi gerçekleştirilen ve temeli 2013'te atılan Çukurova havalimanının inşaatı 9 ihale, 3 temel atma töreni görmesine rağmen bir türlü hizmete açılamamıştır." 

Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un soruları: 

1- Yılda 10 milyon yolcu kapasitesine göre tasarlanan Çukurova Havalimanı inşatının yüzde kaçı tamamlanmış durumdadır? 

2- Dokuz ihale, üç temel atma töreni ve altı farklı tamamlanma tarihi açıklanmasına rağmen bitmeyen Çukurova Havalimanı hangi...