27 / 04 / 2024

Çukurova'da küçük sanayi siteleri taşınıyor!

Çukurova'da küçük sanayi siteleri taşınıyor!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Çukurova, Seyhan, Sarıçam ve Yüreğir ilçelerinin mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda konuşan Demirtaş, küçük sanayi sitelerinin taşınması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.



Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Çukurova, Seyhan, Sarıçam ve Yüreğir ilçelerinin mahalle muhtarlarıyla buluştu. Nezihe Yalvaç Uygulama Oteli’nde gerçekleşen programda konuşan Demirtaş, "Muhtarlık Ziyaretleri ve Vatandaşlarımızla Buluşma" etkinlikleri vesilesiyle muhtarlarla sıkça bir araya geldiklerini aktardı. Toplantılar aracılığıyla milletin sorunlarını, muhtarların sıkıntılarını ilk ağızdan dinleme fırsatı bulduklarına değinen Vali Demirtaş, "Bu toplantılardan edindiğimiz çıkarımlarla, bugünün ve geleceğin Adana’sını hep beraber inşa ediyoruz. Geleceğe hep birlikte yürüyor; aynı azim ve kararlılıkla Adana’mızı ülkemizin parlayan yıldızı haline getirmek için, gece gündüz demeden çalışıyoruz" diye konuştu.

Yaşadığı mahalleyi, köyü en iyi muhtarların bilmesi gerektiğini söyleyen Demirtaş, "Mahallenin yetimini-öksüzünü, ihtiyaç sahibini, hırsızını-uğursuzunu bilmek, tanımak; bu kişilerle ilgili gerekli çalışmaları yapmak en temel vazifeleriniz arasında yer almaktadır. Bununla birlikte mahallelerinize giren-çıkan yabancı kişilerle ilgili daha dikkatli olmalısınız. Karşılaştığımız terör eylemlerini önlemenin yollarından birisi de milletimizin suçluları ihbarıdır ve bu bilgi akışının en önemli unsuru da sizlersiniz. Bildiğiniz üzere terörle mücadelemiz hız kesmeden sürmektedir. Adana’yı emniyetli bir şehir yapıncaya kadar da devam edecektir. Mahallelerinizde teröre bulaşan ya da terör propagandası yapan şahıslar varsa, o şahısları mutlaka polisimize, jandarmamıza bildiriniz" açıklamasında bulundu.

Adana’nın refah seviyesini yükseltmek için kentin ekonomi göstergelerini ülke standartlarının üzerine çıkarmak gerektiğini söyleyen Vali Demirtaş, "Konum, erişilebilirlik, hammaddeye yakınlık, altyapı gibi faktörler, ilimizin en önemli avantajlarıdır. Adana’da gıda, tekstil, kimya, plastik/kauçuk ürünleri imalatı ile gastronomi, kültür ve sağlık turizmi, yaş meyve sebze üretimi ve bu sektörleri destekleyici başta lojistik olmak üzere hizmet sektörlerinin, yatırım anlamında gelişme potansiyeli bulunan sektörler olduğu görülmektedir. Adana’nın birden fazla sektöre dayanan bu çok yönlü ekonomik hareket alanı, sektörler arası etkileşimle birlikte dış etkilere karşı da ciddi bir direnç ve önemli bir avantaj oluşturmaktadır. Tarımdaki temel stratejimiz, katma değeri yükseltmek ve piyasa değeri yüksek ürünlerle Adana’nın ürün çeşitliliğini genişletmektir. Bunun için tarım ihtisas OSB ve Su Ürünleri -Tarla Balıkçılığı- OSB ve Besi Süt OSB projelerini başlattık. Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesinin kamulaştırma çalışmalarında son aşamaya geldiğimizi de belirtmek isterim. Enerji İhtisas bölgesine ek olarak altyapı çalışmalarına başlanan Ceyhan karma OSB ve Gıda İhtisas OSB, ilimizin hem üretimine hem de ihracatına önemli katkılar sağlayacaktır. Adana, büyük sanayi firmalarının yanında, kent merkezinde KOBİ niteliğindeki imalathaneleri de bünyesinde barındırmaktadır. Bunların şehir dışında daha uygun alanlarda küçük sanayi sitelerine taşınabilmeleri için çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.


Geri Dön