24 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Iğdır'a 698 konut inşa ettik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Iğdır'a 698 konut inşa ettik!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 yılda Iğdır'a 3,5 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirtti.



 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Iğdır 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak partililere hitap etti.


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, "Bizim lügatımızda uzak yoktur. Hele hele ücra köşe hiç yoktur" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizdeki tüm illerimiz, ilçelerimiz, köylerimiz, mahallelerimiz bize aynı mesafededir. Bizim için Bursa, Konya, İstanbul neyse, Iğdır, Ardahan, Kars, Muş da odur. Bizim için Antalya, Eskişehir, Samsun neyse Diyarbakır, Mardin, Hakkari de odur. 80 milyon vatandaşımızın tamamı bizim nazarımızda aynıdır. Milletimizin her bir ferdi, bizim gözümüzde birinci sınıftır." diye konuştu.  


- Iğdır'a yatırımlar

Gece-gündüz demeden, "Başka yerde ne varsa, Iğdır'da da o olsun" anlayışı ile çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, kente yatırımlarını anlattı. 

"Iğdır'a üniversiteyi, havalimanını hangi iktidar getirdi?" diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu açılan yollar, bu spor salonu, kim getirdi? Yeter mi? Yetmez. Daha Allah'ın izniyle çok şeyler olacak." diye konuştu.

Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Geçtiğimiz 15 yılda ülkemizin dört bir köşesini yatırımlarla eserlerle donattık. Engellere, sabotajlara, kirli operasyonlara rağmen millete hizmet yolundan bir adım dahi geriye atmadık. Iğdır-Nahçıvan yolu çalışıyor mu? Nahçıvan'la Iğdır'ı kucaklaştırdık mı? Şimdi soruyorum, 236 milyar dolardan aldığımız milli geliri bizler 863 milyar dolara çıkardık. Kişi başına milli gelir 3 bin 500 dolardı, şimdi 11 bin dolar. 36 milyar dolar ihracat yaparken,  bugün 155 milyar dolara çıktık. 2005'ten bu yana 9,2 milyon kişiye ilave istihdam oluşturduk. Ülkemiz için bunları yaparken elbette Iğdır'ı ihmal etmedik. Iğdırlı kardeşlerimiz ne diyor, 'Niyet hara, menzil ora.' Bizim niyetimiz, milletimize hizmet, menzilimiz de büyük ve güçlü Türkiye oldu."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 yılda Iğdır'a 3,5 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirtti.

Iğdır'da bin 274 adet yeni derslik, bin 258 kişi kapasiteli yüksek öğretim yurtları ve 8 spor tesisi inşa ettiklerini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bugün ülkemizin dört bir yanından 6 bin öğrencinin eğitim aldığı Iğdır Üniversitesini biz kurduk. Biri 250 yataklı devlet hastanesi olmak üzere 7 adet sağlık tesisini hizmete aldık. 698 konut inşa ettik, sahiplerine teslim ettik. 2002'ye kadar Iğdır'a sadece 10 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı, biz buna 12 yılda 172 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Yol medeniyettir, bu işler lafla olmuyor. Biz icraatta bulunduk. Toplam maliyeti 231 milyon lira olan 4 adet  ulaştırma projemizin yapımı şu anda devam ediyor. Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu Demiryolu Projesi'nin alt yapı işleri bitti, inşallah 2018 yılında da yatırım programına alınacak. Bölücü örgütün tüm saldırılarına, sabotajlarına rağmen 5 yıl önce açtığımız Iğdır Havalimanı'nın yolcu trafiği her yıl artıyor. Iğdır'ın ekonomisinde tarım ve hayvancılığın ne kadar önemli bir yer tuttuğunu biliyoruz. Bereketli topraklarıyla Iğdır, Doğu Anadolu'nun Çukurova'sıdır. Son 15 yıldır çiftçimize sağladığımız imkanlarla bu ovanın bereketine bereket kattık. 15 yılda Iğdır'a 102 milyon lirası hayvancılık olmak üzere toplam 213 milyon lira tutarında tarımsal destek verdik"

 

 


Geri Dön